5.3.12

Η Κίνα υποβαθμίζει στόχο ανάπτυξης στο 7,5%

Η Κίνα προχώρησε σε πτωτική αναθεώρηση των προβλέψεών της για την ανάπτυξη της οικονομίας της, προβλέποντας πλέον τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από το 2005. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός Wen Jiabao κατά την ετήσια ομιλία του στο Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο δήλωσε πως αναθεωρούνται οι εκτιμήσεις για το 2012 στο 7,5% έναντι αρχικής πρόβλεψης στο 8%. Επιπλέον εκτιμούν ότι ο πληθωρισμός θα διατηρηθεί αμετάβλητος στο επίπεδο του 4%.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή αντικατοπτρίζει την αποφασιστικότητα της κινεζικής ηγεσίας να μειώσει την εξάρτηση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη από τις εξαγωγές και τις κεφαλαιουχικές δαπάνες. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωσε πως η χώρα πρέπει να στραφεί σε ένα πιο βιώσιμο και αποτελεσματικό οικονομικό μοντέλο ώστε να πετύχει «ανάπτυξη υψηλότερης ποιότητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».

Δήλωσε πως η βασική του προτεραιότητα για το 2012 είναι «η επέκταση της καταναλωτικής ζήτησης». «Θα βελτιώσουμε τις πολιτικές που ενθαρρύνουν την κατανάλωση» δήλωσε μιλώντας σε περίπου 3.000 μέλη του Κόμματος και συμπλήρωσε: «σθεναρά θα διευθετήσουμε την διανομή εισοδήματος, θα αυξήσουμε τα εισοδήματα των ομάδων με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και θα ενισχύσουμε τη δυνατότητα των ανθρώπων να καταναλώνουν» δήλωσε.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/683101/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: