2.3.12

Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το Ελληνικό

Σε 0,5 ορίζεται τελικά ο μικτός συντελεστής δόμησης στο σύνολο της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. Αυτό ήταν το μοναδικό σημείο, που δεν είχε καθοριστεί, όταν στις 16 Φεβρουαρίου το σχέδιο νόμου είχε σταλεί στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.


Έτσι, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που εισήχθη από το υπουργείο Περιβάλλοντος, σήμερα Πέμπτη, προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή, από τα 6.200 στρέμματα του Ελληνικού η μέγιστη εκμετάλλευση (κτιριακή επιφάνεια) στο σύνολο του ακινήτου μπορεί να ανέλθει σε περίπου 3.000.000 τ.μ.

Ο συντελεστής, όπως ορίζεται στο άρθρο 2 παράγραφος 8, θα μπορεί να προσαυξάνεται κατά 0,1 (δηλαδή να φθάνει έως και το 0,6) προκειμένου να αποδοθεί στους όμορους, αλλά και σε άλλους δήμους του Λεκανοπεδίου, το 50% της ωφέλειας σε χρήμα, το οποίο θα προκύπτει από τη διαφορά των δύο συντελεστών δόμησης.

Τα ποσά αυτά οι δήμοι θα μπορούν να τα διαθέσουν για δημιουργία χώρων πρασίνου, κοινόχρηστων χώρων, για προγράμματα κοινωνικής κατοικίας κλπ.

Η μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη στο σύνολο της έκτασης του πρώην αεροδρομίου ορίζεται σε 40%. Η κατασκευή υψηλών κτιρίων δεν θα επιτρέπεται εντός ζώνης 100 μέτρων από τα όρια του ακινήτου με εξαίρεση τα τμήματα - φιλέτα, που έχουν πρόσωπο επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης και επί της λεωφόρου Ποσειδώνος. 
 
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=446349&h1=true

No comments: