21.3.12

Μειώνει τους φορολογικούς συντελεστές η Βρετανία

Την μείωση των φορολογικών βαρών, τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για τα φυσικά πρόσωπα, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν.

Παρουσιάζοντας το προσχέδιο του προϋπολογισμού για τη χρήση 2012 – 2013, ο κύριος Όσμπορν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν την κυβέρνηση να προσανατολίζεται σε μείωση των φορολογικών συντελεστών και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις ανακοίνωσε ακόμα μεγαλύτερες ελαφρύνσεις από τα αρχικά σχέδια.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως αρχής γενομένης από τον Απρίλιο του 2013 ο ανώτατος συντελεστής φορολόγησης προσωπικών εισοδημάτων φυσικών προσώπων θα πέσει από το 50% στο 45%, ενώ αντιστοίχως ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις θα μειωθεί από το 26% στο 24%, ακόμα πιο πολύ δηλαδή σε σχέση με τις αρχικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για συντελεστή 25%. Επίσης ο συγκεκριμένος συντελεστής θα πέσει ακόμα περισσότερο, στο 22%, από τον Φεβρουάριο του 2014.

Ο κύριος Όσμπορν υπεραμύνθηκε των μειώσεων αυτών λέγοντας πως οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές αποτελούν τροχοπέδη για την οικονομία χωρίς να προσφέρουν ανάλογα οφέλη στα δημόσια ταμεία!

http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=184860

__________________________________________

ενδέχεται να αποδειχτεί μεγαλειώδης κίνηση

No comments: