23.3.12

Ράιχενμπαχ: «Κλειδί» για την ανάπτυξη γεωργία, ενέργεια και τουρισμός

Την ανάγκη βελτίωσης του φοροσυλλεκτικού μηχανισμού της Ελλάδας αλλά και περιορισμού των δαπανών στην υγεία υπογραμμίζει ο Χορστ Ράιχενμπαχ, επισημαίνοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές που παρουσιάζουν η γεωργία, η ενέργια και ο τουρισμός.
Σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα αναγνωρίζει ότι η γεωργία και η ενέργεια προσφέρουν σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης, ενώ ειδικά σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, υποδεικνύει τον ιατρικό τουρισμό και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ως προοπτικές οι οποίες θα μπορούσαν να διερευνηθούν περαιτέρω.
Ο κ. Ράιχενμπαχ τονίζει πως η χώρα μας πρέπει να βελτιώσει το σύστημα είσπραξης φόρων αλλά και να περιορίσει τις δαπάνες στην υγεία. «Δεν μπορεί το 6% του ΑΕΠ της χώρας να δαπανάται για την υγεία και 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ να πληρώνεται σε φάρμακα», σημειώνει.
Αναφερόμενος στα σκάνδαλα με τα παράνομα επιδόματα, αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει το τελευταίο διάστημα πρόοδο σε ό,τι αφορά τους ελέγχους.
Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει τον χαρακτηρισμό «Γκαουλάιτερ» που του έχει αποδοθεί από μερίδα του ελληνικού Τύπου, ο κ. Ράιχενμπαχ δηλώνει ότι εξεπλάγη με το πόσο τεταμένο ήταν το κλίμα, αλλά διευκρινίζει ότι κατά την τελευταία επίσκεψή του στην Αθήνα «η κατάσταση ήταν διαφορετική». «Σχεδόν καθόλου δεν τέθηκε το ζήτημα εάν μέσω της εργασίας μας θέτουμε υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία της Ελλάδας», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ αποφεύγει να σχολιάσει την πρόταση για ορισμό Επιτρόπου για τη χώρα μας. «Οι Έλληνες αντιδρούν με μεγάλη ευαισθησία σε όλες τις προτάσεις που θέτουν υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία τους», περιορίστηκε να πει.
Απαντώντας τέλος σε ερώτηση εάν η Ελλάδα σήμερα παρουσιάζει ομοιότητες με την Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, ο κ. Ράιχενμπαχ συμφωνεί ότι στην χώρα μας χρειάζονται σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά εκφράζει αμφιβολία σχετικώς με το εάν μπορεί η κατάσταση να συγκριθεί με την Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2155176

________________________________________________

o Ραιχενμπαχ ΛΕΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ με το Σαμαρά (εχθές)
δεν ξέρω για ποιον είναι κακό

No comments: