20.3.12

Οι βιομηχανίες που θα μπορούσαν να σώσουν την Ελλάδα

Επισημαίνοντας πως το μοντέλο ανάπτυξης του παρελθόντος πρέπει να αντικατασταθεί από ένα δραματικά διαφορετικό πλάνο, η McKinsey εντόπισε τους οκτώ τύπους βιομηχανιών που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της Ελλάδας στο μέλλον.
Το σχέδιο ανάπτυξης για την Ελλάδα για την επόμενη δεκαετία που προτείνει η McKinsey, μία μελέτη με τίτλο "Η Ελλάδα 10 χρόνια μετά: Σχεδιάζοντας το νέο ελληνικό μοντέλο ανάπτυξης και στρατηγικής", περιλαμβάνει τα "ανερχόμενα αστέρια" στον χώρο της βιομηχανίας.
Στη μελέτη αναλύονται η δομή και οι προοπτικές ανάπτυξης των σημαντικών οικονομικών τομέων και μελετώνται οι ευκαιρίες της ελληνικής οικονομίας.
Αφού επικεντρώνεται στους πέντε μεγαλύτερους τομείς της οικονομίας, επιλέγονται οκτώ τύποι βιομηχανιών που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της Ελλάδας στο μέλλον.
Αυτές οι βιομηχανίες δεν είναι ακόμα αναπτυγμένες αρκετά, αλλά στο μέλλον μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της χώρας.
Πρόκειται για:
1. Παραγωγή γενόσημων φαρμάκων
2. Υδατοκαλλιέργειες
3. Ιατρικός τουρισμός
4. Φροντίδα ηλικιωμένων
5. Μεταφορές cargo
6. Διαχείριση αποβλήτων
7. Τρόφιμα
8. Προγράμματα κλασσικής εκπαίδευσης

 Η έρευνα της McKinsey αναφέρει περισσότερες από 100 συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με τις προτεραιότητες και τα μέτρα που πρέπει να λάβει η Ελλάδα.
Η έρευνα διεξήχθη από τον Δεκέμβριο του 2010 έως τον Σεπτέμβριο του 2011 και ήταν συγχρηματοδοτούμενη από τον ΣΕΒ, την Ένωση Ελληνικών τραπεζών και τη McKinsey.

http://news247.gr/oikonomia/oikonomika/oi_viomhxanies_poy_tha_mporousan_na_swsoyn_thn_ellada.1699201.html

No comments: