17.3.12

Ολαντ σε Σαρκοζί: αθέτησες τις υποσχέσεις σου

Ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού κόμματος για την Προεδρία στη Γαλλία Φρανσουά Ολάντ δεσμεύτηκε χθες να προωθήσει μέτρα όπως η ανακαίνιση των καταρρεόντων κτισμάτων και η παροχή καλύτερων εκπαιδευτικών ευκαιριών στους κατοίκους των προαστίων, καταγγέλλοντας ότι ο Συντηρητικός πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί αθέτησε τις υποσχέσεις του.

Σε περιοδεία του σε προάστια του Στρασβούργου, όπου σχεδόν ο μισός πληθυσμός ζει σε εργατικές κατοικίες, ο Ολάντ είπε ότι ο Σαρκοζί απέτυχε να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που είχε κάνει πριν να εκλεγεί το 2007, να δώσει νέα ζωή στις συνοικίες γύρω από μεγάλες γαλλικές πόλεις.

«Όλες οι δημόσιες πολιτικές --για τα καταλύματα, την εργασία, την παιδεία, την ασφάλεια-- θα τονωθούν, θα ενισχυθούν στα προάστια των πόλεών μας», είπε ο Ολάντ σε ομιλία του.
Ο Ολάντ δεσμεύτηκε ότι θα ανακαινίζονται 600.000 παλιά κτίρια κάθε χρόνο, κάτι που όπως σημείωσε θα μειώσει τις δαπάνες για την ενέργεια και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας για τη νεολαία των συνοικιών.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2151998

Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε σήμερα ότι θα εξετάσει λεπτομερώς την δημοσιονομική Συνθήκη της ΕΕ ώστε να περιλαμβάνει έναν φόρο στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές -- τον γνωστό και ως "φόρο Τόμπιν"-- για την χρηματοδότηση του κεφαλαίου στους τομείς της ενέργειας, της εκπαίδευσης και της αστικής ανάπτυξης.
Ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έχει κάνει κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας την επαναδιαπραγμάτευση του νέου δημοσιονομικού συμφώνου που υπογράφηκε αυτό τον μήνα από τους 25 ευρωπαίους ηγέτες, είπε ακόμη ότι θα ήθελε να αλλάξει ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2152086

________________________________________________

αν και θα ήθελα να ξεδιπλωθεί περισσότερο η ατζέντα του ..Ολλανδού, δείχνει αρκετά καλή

No comments: