9.3.12

Δ. Χριστόφιας: Απαράδεκτη η συμπεριφορά της τουρκικής πλευράς

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας τη συμπεριφορά της τουρικής πλευράς, που, όπως σημείωσε, το τελευταίο χρονικό διάστημα όλο και συχνότερα αναφέρεται σε σχέδια Β', τα οποία θα εδραιώνουν τη διχοτόμηση και το παράνομο καθεστώς.
«Αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά έχει κορυφωθεί πρόσφατα με τις κυνικές και προκλητικές δηλώσεις του κ. Μπαγίς, ο οποίος αναφέρθηκε ακόμη και στο ενδεχόμενο ενσωμάτωσης των κατεχομένων στην Τουρκία» πρόσθεσε.
Οι δηλώσεις και η ευρύτερη συμπεριφορά του κ. Μπαγίς εξευτελίζουν πρώτιστα του Τουρκοκυπρίους, είπε και διαμήνυσε τόσο στον κ. Μπαγίς όσο και σε ολόκληρη την τουρκική ηγεσία ότι η Κύπρος ανήκει στους Κυπρίους, Ελληνοκυπρίους, Τουρκοκυπρίους, Αρμένιους, Μαρωνίτες και Λατίνους και σε κανέναν άλλο. Καθώς λέει ο ποιητής «Η γης δεν έχει κρικέλια για να την πάρετε και να φύγετε», τόνισε. Ο κ. Χριστόφιας ανέφερε πως «η αλαζονεία της Τουρκίας έχει φτάσει στο σημείο να απειλεί ακόμη και την ΕΕ».
Εξάλλου, έκκληση προς τους ομολόγους του της Ευρωβουλής, των Κοινοβουλίων κρατών μελών της ΕΕ, της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, της ΚΣ ΟΑΣΕ και της ΚΣ του Συμβουλίου της Ευρώπης απευθύνει με επιστολή του ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου για να ασκήσουν την επιρροή τους προς τη Τουρκία για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα.
Η επιστολή του κ. Ομήρου, στάλθηκε με αφορμή τις πρόσφατες «προκλητικές» δηλώσεις του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας και διαπραγματευτή με την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς αναφορικά με την επίλυση του Κυπριακού.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2148046

No comments: