1.3.12

Υπέρ μιας συντεταγμένης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ο Βαυαρός ΥΠΟΙΚ

«Στην Ελλάδα δεν έχει γίνει τίποτα το ουσιαστικό», υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Muenchner Merkur». Διερωτάται αν υπάρχει νόημα να συνεχιστεί η παροχή βοήθειας απεριόριστα, ενώ θα έπρεπε να αναπτυχθεί μια στρατηγική για συντεταγμένη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Όπως τονίζει, «αντί για μια αντιπαράθεση Αθήνας-Ευρώπης, η πιο έντιμη λύση θα ήταν μια ήπια, συντεταγμένη έξοδος από την Ευρωζώνη».
Ακόμη ο Βαυαρός ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι «οι μηχανισμοί διάσωσης δεν γίνεται να μετατραπούν σε μόνιμο μηχανισμό στήριξης των αδύναμων κρατών. «Για τον λόγο αυτό», συμπληρώνει, «πρέπει το δεύτερο πακέτο διάσωσης να είναι και το τελευταίο».
Ο Σέντερ σημειώνει επίσης ότι «την ώρα που τα άλλα υπερχρεωμένα κράτη εφαρμόζουν μεταρρυθμίσεις, στην Ελλάδα δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό και η κατάσταση είναι καταστροφική».
«Η Ελλάδα πρέπει η ίδια να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι το κρίσιμο τεστ. Ήδη τώρα ανακοινώνουν διάφορα κόμματα ότι δεν θέλουν να εκπληρώσουν τους όρους που τίθενται από τους δανειστές», συμπληρώνει.
Τέλος, ο Βαυαρός υπουργός είναι κατηγορηματικά αρνητικός στο ενδεχόμενο αποστολής Γερμανών εφοριακών στην Ελλάδα. «Οι Βαυαροί θα παραμείνουν στην Βαυαρία. Τα προβλήματα των ελληνικών οικονομικών υπηρεσιών πρέπει να τα αντιμετωπίσουν οι ίδιοι οι Έλληνες», επισημαίνει.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2144437

No comments: