12.3.12

Στο Eurogroup το τελικό «ναι» για το νέο πρόγραμμα

Ημέρα τελικών αποφάσεων και εγκρίσεων είναι η σημερινή για την Ελλάδα και το Eurogroup, έπειτα από την τηλεδιάσκεψη της προηγούμενης Παρασκευής και την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης (CAC's) στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων που ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Όπως σημείωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την περασμένη Παρασκευή, έχουν εκπληρωθεί πλέον οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την έναρξη των σχετικών εθνικών διαδικασιών, που απαιτούνται για την τελική έγκριση της συνεισφοράς της ευρωζώνης στη χρηματοδότηση του δεύτερου προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας.

Στη σχετική ανακοίνωση του κ. Γιούνκερ, επισημαίνεται ότι τo Eurogroup καλεί τις ελληνικές αρχές να συνεχίσουν να επιδεικνύουν αποφασιστικότητα και να εφαρμόζουν τη δημοσιονομική προσαρμογή, σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα.

Αυτό που μένει, είναι την ερχόμενη Πέμπτη (15/3) να καθοριστεί και η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες θα φτάνει τα 29 δισ. ευρώ.

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=3&artid=109400

No comments: