22.3.12

G. Sachs:Στελέχη έλεγαν "κρετίνους" τους πελάτες

Σε απηνή έρευνα των εσωτερικών email που ανταλλάσσουν τα στελέχη της έχει επιδοθεί η Goldman Sachs, μετά από καταγγελίες παραιτηθέντος διευθυντή ότι συχνά οι πρώην συνάδελφοί του αναφέρονται στους πελάτες του οίκου με τον χαρακτηρισμό «οι κρετίνοι».
Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε ο πρώην γενικός διευθυντής της Goldman Sachs, Greg Smith με δημοσίευμά του στους New York Times, όπου κατηγορούσε τα στελέχη ότι χρησιμοποιούν υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τους πελάτες και την εταιρεία ότι κοιτά μόνο να τους εκμεταλευτεί.

Ο λατινικός όρος που φέρεται ότι χρησιμοποιήθηκε είναι το “muppet”, που στο μυαλό φέρνει το θρυλικό Muppet Show, αλλά που στη βρετανική αργκό είναι συνώνυμο του «ηλίθιος» ή του «κρετίνος».

Ο εκ των επικεφαλής του οίκου, Lloyd Blankfein κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ενημέρωσε σχετικά τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης ότι παίρνει στα σοβαρά τις κατηγορίας του απελθόντος κ. Smith και θα κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του δικτύου CNBC, η κίνηση του Smith είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη, αφού οι εργαζόμενοι στην Goldman Sachs παραδοσιακά αποφεύγουν τις δημόσιες επικρίσεις της τράπεζας και λόγω του «κώδικα σιωπής» που υπάρχει στο προσωπικό του οίκου, αλλά και λόγω των συμφωνιών που υπογράφουν, κατά τις οποίες απαγορεύεται να μιλήσουν αρνητικά για την τράπεζα.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/687147/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: