22.3.12

Γερμανία: Χειρότερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία του μεταποιητικού PMI

Η γερμανική μεταποιητική δραστηριότητα επέστρεψε το Μάρτιο σε αρνητικό έδαφος όπως έδειξαν τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, γεγονός που υποδηλώνει ότι η δυναμική στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης υποχωρεί στο τέλος του πρώτου τριμήνου.

Η Markit Economics ανακοίνωσε σήμερα ότι ο μεταποιητικός δείκτης PMI για τη Γερμανία υποχώρησε στις 48,1 μονάδες το Μάρτιο από 50,2 το Φεβρουάριο, διολισθαίνοντας κάτω από το επίπεδο του 50 που σηματοδοτεί την ανάπτυξη και χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν να ανακάμψει στις 51,0 μονάδες.

Ως αποτέλεσμα, ο σύνθετος PMI για την επιχειρηματική δραστηριότητα υποχώρησε στις 51,4 μονάδες από 53,2 το Φεβρουάριο.

Ο Tim Moore, επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, δήλωσε ότι η έρευνα έδειξε "μια μικρή υποχώρηση της δραστηριότητας στον ιδιωτικό τομέα το Μάρτιο", αν και αυτό δεν αναμένεται να σταματήσει την οικονομία από το να καταγράψει οριακή ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο αποφεύγοντας την ύφεση.

Η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,2% το τελευταίο τρίμηνο του 2011.

Τα σημάδια ότι υποχωρεί η δραστηριότητα στα γερμανικά εργοστάσια, στην καρδιά της ευρωπαϊκής παραγωγής, αναμένεται να εντείνουν τις ανησυχίες για τις οικονομικές προοπτικές της Ευρωζώνης.

© Dow Jones Newswires

No comments: