1.3.12

us macro 1-Mar-12:

ΗΠΑ: Επιβράδυνση δείκτη ISM μεταποίησης (52,4)
Ο δείκτης ISM μεταποίησης διευρύνθηκε με βραδύτερο ρυθμό τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης που καταρτίζει το Institute for Supply Management ανακοίνωσε ότι ο δείκτης μεταποίησης υποχώρησε στο 52,4 τον περασμένο μήνα έναντι 54,1% τον Ιανουάριο.

Οι οικονομολόγοι περίμεναν ότι ο δείκτης θα ανέλθει στο 55%. 
http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/682583/ArticleNewsWorld.aspx

Ανέλπιστη αύξηση λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ
 Οι καταναλωτικές διαθέσεις των Αμερικανών βελτιώθηκαν τον Φεβρουάριο, προκαλώντας καλύτερες των αναμενόμενων πωλήσεις στον κλάδο λιανεμπορίου.

Πολλές αλυσίδες λιανικού εμπορίου ξεπέρασαν με ευκολία τις προβλέψεις των αναλυτών για τις πωλήσεις Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, μεταξύ των οποίων η Target, η Costco Wholesale, η μητρική της Victoria’s Secret, Limited Brands και η Macy’s.

Θετική έκπληξη αποτέλεσαν και τα μεγέθη της Gap, που ανακοίνωσε ανέλπιστη αύξηση πωλήσεων 4% και η μετοχή της αντιδρά με εκτίναξη 10% στις χρηματιστηριακές συναλλαγές στην Wall Street. Οι πωλήσεις της Target αυξήθηκαν 7%.
http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/682584/ArticleNewsWorld.aspx

ΗΠΑ: Αύξηση πωλήσεων κατασχεμένων οικιών
Οι κατοικίες στις ΗΠΑ που βρίσκονται ή πλησιάζουν σε διαδικασία κατάσχεσης, αντιστοιχούσαν στο ένα τέταρτο σχεδόν των εξαγορών κατοικίας στο δ΄ τρίμηνο του 2011, καθώς οι τράπεζες επέτρεψαν περισσότερες «πωλήσεις short», όπου το τίμημα της εξαγοράς είναι μικρότερο από την οφειλή της υποθήκης.

Οι συμφωνίες για ακίνητα που βρίσκονται στα χέρια των τραπεζών αυξήθηκαν στο 24% του συνόλου των πωλήσεων κατοικιών, έναντι 20% στο γ΄ τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας RealtyTrac Inc.

Οι συναλλαγές μειώθηκαν από το 26% στο αντίστοιχο περσινό διάστημα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής εταιρίας δεδομένων. 
http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/682533/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: