5.2.10

Ρουμανία: Έκδοση σειράς 3ετών ομολόγων

Νέα έκδοση σειράς 3ετών ομολόγων έγινε από το υπουργείο των Οικονομικών.

Η οικονομική ρευστότητα του ρουμανικού υπουργείου των Οικονομικών ενισχύθηκε κατά 339,87 εκατ. λέι, μετά τη δημοπρασία νέας σειράς ομολόγων, μέσω της Εθνικής Ρουμανικής Τράπεζας.

Τα νέα ομόλογα έχουν 3ετή περίοδο ωρίμανσης, με μέση απόδοση 7,65%.

Η έκδοσή τους εντάσσεται στο πλαίσιο των κινήσεων ενίσχυσης της οικονομικής ρευστότητας του κεντρικού προϋπολογισμού.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρουμανία: Στο επίκεντρο της κυβερνητικής προσοχής τα αποθέματα χρυσού
Στο επίκεντρο της κυβερνητικής προσοχής βρίσκονται τα φυσικά αποθέματα χρυσού και η διαδικασία αποτελεσματικής αξιοποίησής τους.

Στο επίκεντρο της προσοχής της ρουμανικής κυβέρνησης βρίσκεται το μεγάλο θέμα της διαχείρισης των αποθεμάτων χρυσού, τα οποία διαθέτει το υπέδαφος της χώρας. Έτσι, τα αποθέματα αυτά, χαρακτηρίζονται ως «στρατηγικού χαρακτήρα», ενώ οι αποφάσεις για τη διαχείριση και την εκμετάλλευσή τους ξεπερνούν τα όρια των τοπικών κοινωνιών, σύμφωνα με την άποψη της ρουμανικής Ακαδημίας Επιστημών.

Η διαχείριση των φυσικών αποθεμάτων χρυσού της χώρας αποκτά ιδιαίτερη σημασία, υπό τις παρούσες δύσκολες συνθήκες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

__________________

Δείχνω τελευταία κάποιο ενδιαφέρον για τη Ρουμανία, τα ομόλογά της, την εμπλοκή του ΔΝΤ, τα χρέη της, την μερική της αποεπένδυσηκαι διάφορα άλλα που συμβαίνουν εκεί. Σήμερα έχουμε και το χρυσό της...

No comments: