23.3.10

Με 40 χρόνια εργασία η σύνταξη 35ετίας

Κίνητρα για την παραμονή στην ενεργό δράση

Περίοδος χάριτος ως το 2013 θα ισχύσει για την εξίσωση των ορίων ηλικίας των γυναικών δημοσίων υπαλλήλων με τα αντίστοιχα των ανδρών, ενώ οι κλιμακούμενοι συντελεστές για τη διαμόρφωση της σύνταξης, που θα προβλέπονται στο επικείμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, θα φθάνουν ως τα 40 έτη ασφάλισης.

Τούτο σημαίνει ότι θα παρέχονται κίνητρα για την παραμονή στην ενεργό δράση πέραν της 35ετίας, χωρίς ακόμη να διευκρινίζεται κατά πόσο η πλήρης σύνταξη θα δίδεται στην 35ετία ή στα 40 χρόνια εργασίας.

Η ρύθμιση αυτή θα αφορά τον νέο τρόπο υπολογισμού της σύνταξης που πρόκειται να ισχύσει από το 2018. Ενδεικτική του συστήματος υπολογισμού των συντάξεων που προωθεί η κυβέρνηση είναι η πρόταση η οποία διατυπώθηκε κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, η οποία προέβλεπε την εξής κλιμάκωση των συντελεστών υπολογισμού:
Σε ένα τέτοιο μέτρο, το οποίο πιάνει και τους αστυνομικούς, υπάρχει περίπτωση οι αναλυτές της Deutsche Bank να πέσουν μέσα;
Γιατί κάποτε έγραφαν ότι:
"Ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα είναι ολόκληρο λεφούσι, οπότε η επιβολή μέτρων λιτότητας είναι, θεωρητικά, εύκολη. Όμως τι θα γίνει εάν η αστυνομία κατέβει στους δρόμους μαζί με τους υπόλοιπους διαδηλωτές; "

Και, εντάξει, οι αστυνομικοί μπορεί να μην διαδηλώσων με τους άλλους, οι υπόλοιποι θα κατέβουν στο δρόμο; Ή, απλά θα συνεχίζουν σα να μην συμβαίνει τίποτα;

Βρέχει ή μας φτύνουν;

1 comment:

ciaoant1 said...

Υπάρχει κουράγιο στο λαό, λείπει η οργάνωση και η συσπείρωση γύρω από ένα όραμα που θα εμπνεύστει τον κόσμο.

Θα τα πούμε, καλή δύναμη