23.3.10

Cosmote-Γερμανός:«Εύλογο» deal λένε οι ορκωτοί

Εύλογο κρίθηκε το τίμημα της εξαγοράς της ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE, σύμφωνα με την έρευνα πραγματογνωμοσύνης που ολοκληρώθηκε και από τις δύο εταιρίες στις οποίες είχε ανατεθεί η υπόθεση (NEXUS EUROSTATUS και FRS GLOBAL AUDITORS), όπως αναφέρουν απολύτως έγκυρες πληροφορίες του euro2day.gr.

Σύμφωνα με το πόρισμα των δύο προαναφερθεισών εταιριών, το οποίο κατά τις ίδιες πληροφορίες κατατέθηκε ήδη στον ανακριτή, η COSMOTE όχι μόνο δεν υπέστη καμία ζημία από την εξαγορά, αλλά αντιθέτως χάρη σε αυτήν έχει καταστεί «ηγέτης» της αγοράς στην οποία δραστηριοποιείται.

Αυτό, όπως αναφέρεται στο σχετικό πόρισμα, προκύπτει με βάση το σύνολο των οικονομικών μεγεθών της εταιρίας ΓΕΡΜΑΝΟΣ καθώς και την οικονομική αξία που αυτή δημιούργησε στην COSMOTE.

Έτσι, απαντώνται και τα δύο ερωτήματα που είχαν τεθεί από τον ανακριτή και αφορούσαν: α) στο εύλογο του τιμήματος και β) στο αν η COSMOTE υπέστη ζημία ή όχι από την εν λόγω εξαγορά.

Στο πόρισμα επισημαίνεται ακόμη ότι το μερίδιο της COSMOTE στην αγορά κινητής τηλεφωνίας έχει αυξηθεί ραγδαία μετά την εξαγορά, από 37% που ήταν το 2006 σε 44,4% το 2009.

Σημειώνεται ότι της εξέλιξης αυτής προηγήθηκε η ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, που έκρινε εσφαλμένη την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με την οποία είχαν επιβληθεί πρόστιμα στον κ. Π. Γερμανό και σε τρίτα πρόσωπα, καθώς το Εφετείο απεφάνθη ότι δε διέπραξαν το αδίκημα της χειραγώγησης μετοχής.
http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/574434/Article.aspx

No comments: