15.3.10

Οι "αρκούδες" επιτίθενται στη στερλίνα

Οι traders στις αγορές futures συναλλάγματος στοιχηματίζουν όλο και περισσότερο ενάντια της στερλίνας. Τα "αρνητικά" στοιχήματα είναι 8πλάσια από την εποχή που ο κ. George Soros προσγείωσε το βρετανικό νόμισμα.

Όπως αναφέρει σε ανάλυσή του το Bloomberg, το 2010 σήμανε το χειρότερο ξεκίνημα για το βρετανικό νόμισμα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 13 ετών, με τη στερλίνα να έχει υποχωρήσει κατά 6,2% από την αρχή του έτους.

Την ίδια στιγμή τα στοιχήματα για περαιτέρω υποχώρησή της είναι 8πλάσια σε σύγκριση με τα αντίστοιχα που είχαν τοποθετηθεί το 1992, όταν ο κ. Soros κέρδισε περίπου 1 δισ. δολ. στοιχηματίζοντας κατά της στερλίνας.

Το όλο και διογκούμενο έλλειμμα της Βρετανίας αλλά και η αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών στη χώρα (πραγματοποιούνται το πιθανότερο τον Ιούνιο) ενισχύουν τις διαθέσεις των "αρκούδων" κατά του νομίσματος.

Όπως υποστηρίζουν οι traders, δύο είναι οι αρνητικές συνέπειες από τη διόγκωση του βρετανικού ελλείμματος: Πρώτον, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέο δανεισμό-ρεκόρ, κάτι που θα ωθήσει υψηλότερα το κόστος δανεισμού και θα την αναγκάσει να "τυπώσει χρήμα" για να αντιμετωπίσει το όλο πρόβλημα. Δεύτερον, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε απότομη άρση των μέτρων στήριξης και αυτό θα οδηγήσει τη Βρετανία σε βαθύτερη ύφεση.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/573255/ArticleNewsWorld.aspx

2 comments:

Greek Rider said...

geokalp βλέπω φοβερή φτώχεια για τους εργαζόμενους στην Βρετανία, Ελλάδα, ΗΠΑ και πολλές άλλες. Πολύ μεγάλη φτώχεια. Φτώχεια άνευ προηγουμένου.

Όσο για τη Βρετανία πιστεύω ότι δεν θα βγει από αυτή την κρίση καθώς και το ότι υπερτιμούν πολύ τους εαυτούς τους.

geokalp said...

θεωρώ ότι υπάρχει ένα σημείο φτώχειας όπου δν παράγονται πλέον κέρδη για τους μη-πτωχούς
έχεις δει κάτι σχετικό; ή απλά είναι το κλασσικό "σπάσιμο των αλυσίδων";

συμφωνώ για τους ψηλομύτες, έχουν πρόβλημα
και ο καλώς-εχόντων-των-πραγμάτων νέος πρωθυπούργας τους είναι λιγότερος από φτερό στον άνεμο

το ΗΒ είναι πάντοτε το καλύτερο εργαστήρι του καπιταλισμού και διασώζεται κυρίως λόγω των αυστηρών κατασταλτικών μεθόδων που έχει συνηθίσει τους πολίτες του

νομίζω ότι σε διαβάζω τόσο απαισιόδοξο ύστερα από κάποιο καιρό, κάνω λάθος;