15.3.10

Le Monde: Με διμερή δάνεια η στήριξη της Ελλάδας

Στη στήριξη της Ελλάδας μέσω διμερών δανείων με χώρες της Ε.Ε., με τον επιμερισμό να γίνεται με συντονισμό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναμένεται να καταλήξουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη συνεδρίαση του Eurogroup, αναφέρει η "Le Monde".

Πρόκειται για ένα εκ των δύο σεναρίων για οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα που επεξεργάζονταν οι ηγέτες της Ε.Ε., σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τη "Le Monde", αν και δεν έχουν γίνει γνωστές ακόμα οι λεπτομέρειες της στήριξης, αυτή υπολογίζεται μεταξύ των 20 και 25 δισ. ευρώ.

Γερμανία: Δεν αναμένονται πολιτικές αποφάσεις στήριξης της Ελλάδας

Δεν θα υπάρξει πολιτική απόφαση για οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα σήμερα, Δευτέρα, στη συνεδρίαση του Eurogroup, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης, μεταδίδει το Reuters.

"Δεν θα υπάρξουν πολιτικές αποφάσεις για την Ελλάδα", σημείωσε στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ακόμη συζητήσεις για πιθανή χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου.
Ο ίδιος σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει βοήθεια από την ευρωζώνη και "προσπαθεί να λύσει μόνη της τα προβλήματά της".

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/573280/Article.aspx

No comments: