6.4.11

Γ. Ραγκούσης: Ανάκαμψη μέσω των νέων τεχνολογιών

Τη μετάβαση του ελληνικού κράτους από  την περίοδο των εγγράφων στη "μετά ΚΕΠ" εποχή εξήγγειλε μιλώντας από το βήμα του Economist ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Ραγκούσης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η χώρα δεν θα μπορέσει να ανακάμψει χωρίς να επιτύχει πρόοδο στις νέες τεχνολογίες και την ευρυζωνικότητα.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση (εκτιμάται ότι θα επιφέρει εξοικονόμηση 4 δις ευρώ ετησίως  για το ελληνικό δημόσιο), το οποίο  θα κατατεθεί το αργότερο την επόμενη  εβδομάδα στη Βουλή, έκανε λόγο για  καινοτομίες όπως η δημιουργία θεσμικού πλαισίου, το οποίο θα προβλέπει την έκδοση ηλεκτρονικών πράξεων από το ελληνικό δημόσιο.

Σε αυτό το πλαίσιο, μίλησε για ισχυρό χτύπημα στη γραφειοκρατία, απλούστευση  των διοικητικών λειτουργιών  του Δημοσίου, ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών και ισχυρό πλήγμα στη διαφθορά, επικαλούμενος μελέτες βάσει των οποίων η αυτοπρόσωπη επαφή του πολίτη με το δημόσιο υπάλληλο αποτελεί βασικό παράγοντα για την εκδήλωση κρουσμάτων διαπλοκής. 


http://www.capital.gr/News.asp?id=1166822 


__________________________________


4δισ. μόνο με απολύσεις...

2 comments:

Vasilisg said...

Απολύσεις φίλε μου, γίνονται μόνο στον ιδιωτικό τομέα. Άλλωστε όπως δήλωσε ο ΕΛΠΕ Κωστόπουλος, "εμείς δε ζητάμε μείωση μισθών από τους εργαζόμενους αλλά αύξηση των ωρών εργασίας από τις 38 στις 40". Αν δεν κλείσει το δημόσιο, ούτε σε συνθήκες καταφυγίων δεν θα παρομοιάζει το βιοτικό μας επίπεδο.

geokalp said...

καλησπέρα

δείχνει τελείως εκτός τόπου και χρόνου αυτό το "4 δισ." - εκτός εάν έγινε λάθος και ήθελαν να γράψουν εκ.