6.4.11

FT: Συζητήσεις Πορτογαλίας-Ε.Ε. για κάλυψη δανειακών αναγκών

Η Πορτογαλία βρίσκεται σε συζητήσεις με την ΕΕ για το πώς θα καλύψει τις άμεσες δανειακές ανάγκες της, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι πορτογαλικές τράπεζες ήταν οι μεγαλύτεροι αγοραστές των κρατικών ομολόγων της χώρας τους τελευταίους μήνες, αλλά αρκετές τράπεζες φαίνονται τώρα απρόθυμες να συνεχίσουν τις αγορές.
«Είναι θέμα επιπέδου έκθεσης, όχι αξιολόγησης για τον κίνδυνο της Πορτογαλίας», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας Banco BPI, προσθέτοντας ότι «οι τράπεζες που είναι πιο εκτεθειμένες στα κρατικά ομόλογα δεν θέλουν να αυξήσουν περαιτέρω την έκθεσή τους».
Οι πορτογαλικές τράπεζες πιέζουν επίσης την υπηρεσιακή Κυβέρνηση να ζητήσει ένα βραχυπρόθεσμο δάνεια, έως ότου η νέα Κυβέρνηση της χώρας μπορέσει να διαπραγματευθεί με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ένα πακέτο σωτηρίας.
«Είναι απόλυτα ζωτικό να ζητήσει η Πορτογαλία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μία προσωρινή βοήθεια», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Millenium BCP.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_06/04/2011_386721





No comments: