7.3.12

Η μεγαλύτερη πτώση του 2012 για τον Dow Jones με βουτιά 200 μονάδων

«Βουτιά» 203 μονάδων για τον Dow καθώς η συρρίκνωση της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη προκάλεσε εκ νέου ανησυχίες για τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία. Αγωνία για το ελληνικό PSI.

Αναλυτικότερα το ενδιαφέρον τον επενδυτών στη σημερινή συνεδρίαση στη Wall εστιάστηκε στις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

Η συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης κατά 0,3% στο δ’ τρίμηνο, αν και αναμενόμενη από τους αναλυτές, προκάλεσε ισχυρές πιέσεις στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές με τους δείκτες DΑΧ και CAC σε Γερμανία και Γαλλία, αντίστοιχα, να υποχωρούν άνω του 3%, και τη Wall να σημειώνει απώλειες έως και 1,7%.

Επιπλέον οι επενδυτές στη Wall αναμένουν τα αποτελέσματα για το ελληνικό PSI καθώς όπως προειδοποίησε σήμερα το Institute of International Finance, “μια ενδεχόμενη άταχτη ελληνική χρεοκοπία θα προκαλούσε ζημιές έως 1 τρισ. ευρώ στην Ευρωζώνη

Και οι αναλυτές ανησυχούν –όπως σημειώνει το MarketWatch- καθώς εκτιμούν ότι «λίγοι ιδιώτες κάτοχοι ελληνικών ομολόγων θα συμμετάσχουν στην ανταλλαγή με συνέπεια η χώρα να οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία». Οι αναλυτές ανά τον κόσμο ανησυχούν ωστόσο την Τρίτη το ΧΑ ενισχύθηκε άνω του 2% με αιχμή τις τράπεζες.

Ισχυρές οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο στη Wall με την μετοχή της Bank of America να υποχωρεί έως και 3,8%, της Citigroup 4,7% και της Wells Fargo 3%. 

http://www.euro2day.gr/markets/usa/140/articles/683577/ArticleMarketsUsaEurope.aspx

No comments: