7.3.12

Στο 25% η συμμετοχή του PSI μέχρι χθες το βράδυ...


Μόλις το 25% των ομολογιούχων είχαν δηλώσει μέχρι χθες συμμετοχή στο PSI και αυτή ήταν η βασική αιτία που η Wall Street χθες βούλιαξε, όπως επίσης και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Πρέπει να φτάσει στο 75% μέχρι αύριο βράδυ (αν και πηγές του ΥΠΟΙΚ άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης μερικών ημερών αν δεν συγκεντρωθεί το παραπάνω ποσοστό). Πάντως κατά ένα περίεργο τρόπο στο ΥΠΟΙΚ αισιοδοξούν ότι το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής δεν αναμενόταν να δηλωθεί πριν από αύριο Πέμπτη καθώς η πλειονότητα των ενδιαφερόμενων σήμερα Τετάρτη θα αποφασίσει (με ΔΣ και ΓΣ) για την στάση του.
Στέλεχος του IIF με το οποίο επικοινώνησε το capital.gr εξέφρασε την εκτίμηση ότι μετά την χθεσινή ημέρα διαφαίνονται ταχύτερα του αναμενόμενου στοιχεία θετικών προθέσεων ικανά να οδηγήσουν σε ολοκλήρωση του PSI έγκαιρα την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα όμως ακόμα και αν υπάρξουν προβλήματα σε σχέση με το τελικό ποσοστό συμμετοχής, το αν δηλαδή θα εξασφαλισθεί το ελάχιστο απαιτούμενο ποσοστό του 75% για την ενεργοποίηση της ρήτρας υποχρεωτικής συμμετοχής έχει προβλεφθεί μία "εναλλακτική διαδικασία η οποία αν και με μικρή καθυστέρηση χρόνου θα οδηγήσει σε αποτέλεσμα...".  

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=36095&Itemid=160

No comments: