25.3.12

Μέχρι το καλοκαίρι ανοίγει ο δρόμος για τους 5 μεγάλους αυτοκινητόδρομους

Μέχρι το καλοκαίρι θα ανοίξει ο δρόμος για μεγάλα έργα υποδομής όπως στην παραγωγή ενέργειας και την οδοποιία από την οποία εξαρτώνται περί τις 30.000 θέσεις εργασίας.

Αυτό προανήγγειλε μιλώντας στη γερμανική τηλεόραση ZDF ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ, σημειώνοντας ότι την περίοδο αυτή η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ξένες εταιρείες (π.χ. Hochtief) για την ολοκλήρωση έργων που έχουν σταματήσει όπως είναι οι πέντε αυτοκινητόδρομοι με διόδια που επρόκειτο να πωληθούν στους επενδυτές.
Σημείωσε δε πως η ελληνική κυβέρνηση θα δώσει στις εταιρείες κατασκευής μεγαλύτερο ποσοστό από τα έσοδα των διοδίων των αυτοκινητοδρόμων , καθώς η κυκλοφορία των οχημάτων έχει περιοριστεί, με αποτέλεσμα να μειωθούν τα έσοδα και "να μην βγαίνουν οι οικονομικοί υπολογισμοί των εταιρειών".
Εξήγησε ακόμη πως συμφωνία δεν αναμένεται να έχει επιτευχθεί πριν από το καλοκαίρι, "δεδομένου ότι τον Μάιο θα προκύψει από τις εκλογές νέα κυβέρνηση", αλλά έσπευσε να τονίσει ότι μια αποτυχία θα έπληττε πολλές ελληνικές εταιρείες.
Είπε τέλος ότι η Ομάδα του, σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, επεξεργάζεται σχέδιο που θα περιορίζει τους κινδύνους για τους πιθανούς επενδυτές.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112839918

No comments: