14.3.12

Η Alpha Bank ακυρώνει τη συμφωνία με την Eurobank

Με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο σήμερα, η Alpha Bank έκανε γνωστό ότι προτίθεται να ανακαλέσει την απόφασή της για συγχώνευση με την Eurobank.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Alpha αποφάσισε μετά και την αναδιάρθρωση του χρέους (PSI) και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή στον ελληνικό τραπεζικό τομέα, να προτείνει στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας να συγκληθεί η γενική συνέλευση των μετόχων της με θέμα την ανάκληση του συνόλου των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης της 15ης Νοεμβρίου 2011, δηλαδή ουσιαστικά την ανάκληση της συγχώνευσης με την Eurobank.
Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία συγχώνευσης της Alpha με την Eurobank είχε ανακοινωθεί από τους κ.κ. Γ. Κωστόπουλο της Alpha και Ν. Νανόπουλο της Eurobank τον Αύγουστο προκαλώντας ευφορία στην αγορά, καθώς θα οδηγούσε στην δημιουργία μίας από τις 25 μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης. Ωστόσο, το κούρεμα του χρέους και οι επιπτώσεις του PSI στον τραπεζικό τομέα άλλαξαν όπως φαίνεται τα σχέδια των δύο τραπεζών.

http://www.iefimerida.gr/news/41244/%CE%B7-alpha-bank-%CE%B1%CE%BA%CF%85%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-eurobank

_______________________________________

θεωρούν ότι μόνοι τους θα τα πάνε καλύτερα;

No comments: