9.3.12

Alpha Bank: Aναγκαία η ριζική αλλαγή της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής

Η συζήτηση για ανάπτυξη είναι άνευ περιεχομένου εάν δεν συνοδευθεί από ριζική αλλαγή της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής. Η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι προϋπόθεση εκ των ων ουκ άνευ επιβίωσης της χώρας τα επόμενα χρόνια, αναφέρει η Alpha Bank στο Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων.

Εν προκειμένω, στοιχεία που δημοσιοποιούνται από την εξέλιξη των λιανικών πωλήσεων και των εισπράξεων από το ΦΠΑ αναδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας τις δυσμενείς επιπτώσεις που ασκεί η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική στο οικονομικό κλίμα και στην εμπιστοσύνη, καταδικάζοντας την οικονομία σε παρατεταμένη ύφεση.

Συγκεκριμένα, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η πτώση των καταγεγραμμένων πωλήσεων, σε αξία και σε όγκο, των καταστημάτων λιανικού εμπορίου τον Δεκέμβριο του 2011, με το σχετικό δείκτη όγκου να σημειώνει πτώση κατά 10% πάνω στην πολύ χαμηλή βάση του Δεκ. 2010, όταν είχε σημειωθεί πτώση του όγκου των πωλήσεων 20,1%.

Συνολικά, η πτώση του όγκου των λιανικών πωλήσεων ανήλθε στο 8,6% σε ετήσια βάση στο δ΄ 3μηνο. του 2011, από -2% στο γ΄ 3μηνο του 2011. Σημειώθηκε δηλαδή δραματική επιδείνωση της κατάστασης στην αγορά στο δ΄ 3μηνο του 2011 μετά τη σημαντική βελτίωση που είχε σημειωθεί στο γ΄ 3μηνο του 2011.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/684237/Article.aspx

_____________________________________________

ωραία "ανάπτυξη" θα νοιώσει ο εγχώριος επιχειρηματιάς που φοροδιαφεύγει και εισφοραποφεύγει έχοντας στη δούλεψή του παράνομα διαμένοντα αλλοδαπό τρίτων χωρών

 

No comments: