13.3.12

Alpha Finance: Τα top picks του 2012

Είναι το ποτήρι μισογεμάτο ξανά;» είναι το ερώτημα των αναλυτών της Alpha Finance στο ειδικό report Investment Perspectives για την ελληνική αγορά μετοχών.

Οι κορυφαίες επιλογές τους είναι οι τίτλοι των: ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil, Μυτιληναίος και Τέρνα Ενεργειακή.

Οι συστάσεις για τις μετοχές top picks είναι outperform και οι τιμές στόχοι διαμορφώνονται σε: ΟΤΕ 4,6 ευρώ ανά μετοχή (+99% περιθώριο ανόδου), ΔΕΗ 13,6 ευρώ ανά μετοχή και 300% περιθώριο ανόδου, ΕΥΔΑΠ 5,5 ευρώ και 39% περιθώριο ανόδου, Τέρνα Ενεργειακή 3,4 ευρώ και 100% περιθώριο ανόδου, ΟΛΠ 27 ευρώ και 147,7% περιθώριο,Motor Oil 10 ευρώ και 90% περιθώριο ανόδου και Μυτιληναίος 7,9 ευρώ και 115% περιθώριο ανόδου.

Η ελληνική αγορά μετοχών διαμορφώθηκε σε χαμηλά 20 ετών τον Ιανουάριο λόγω των φόβων για έξοδο από το ευρώ. Από τότε όμως, η Ελλάδα σφράγισε μια συμφωνία διάσωσης με την ΕΕ και το ΔΝΤ αξίας 130 δισ. ευρώ και μείωσε πάνω από 100 δισ. ευρώ από το ιδιωτικό χρέος μέσω του PSI. Η ιστορία θα δείξει αν αυτό είναι αρκετό όμως αναμφισβήτητα, η Ελλάδα και η ΕΕ δείχνουν πιο αφοσιωμένες από ποτέ για κάνουν ό, τι χρειάζεται για την επίλυση του ελληνικού θέματος, εκτιμούν οι αναλυτές της Alpha Finance.

Ειδικά για την πορεία των μετοχών εκτιμούν ότι παρότι μπορεί να έχουμε δει ήδη τα χαμηλά, οποιαδήποτε ανάκαμψη θα μπορούσε να αποδειχθεί βραχύβια και υποστηρίζουν ότι μια βιώσιμη ανάκαμψη της αγοράς μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο με την ισχυρή δέσμευση του εγχώριου πολιτικού συστήματος και τις πρώτες ενδείξεις ότι η ύφεση στην οικονομία επιβραδύνεται.

Στους πιθανούς καταλύτες η Alpha Finance προσθέτει τον πολιτικό κίνδυνο και τα μάκρο. Ειδικά για την πολιτική σκηνή επισημαίνουν ότι αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο για την ελληνική ανάκαμψη. Η εκτίμηση της είναι ότι κανένας πολιτικός φορέας δεν θα διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο στις εκλογές του Μαΐου και θα πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας.

Η AF πιστεύει ότι το 2012 θα είναι το τελευταίο έτος ισχυρής ύφεσης. Οι εκλογές θα λάβουν χώρα σε λιγότερο από δύο μήνες και σίγουρα θα σηματοδοτήσει ένα σημείο καμπής για την Ελλάδα.

Μετά τις εκλογές, το πολιτικό τοπίο θα είναι δύσκολο, αν και υπάρχουν κάποια πρώτα σημάδια εξορθολογισμού, επισημαίνει η AF. Οι επενδύσεις είναι το μόνο κλειδί που θα μπορούσε να ξεκλειδώσει την ανάπτυξη, εκτιμά και περιμένει ότι θα «ενεργοποιηθούν» μόλις σταθεροποιεί το πολιτικό τοπίο, αποτελώντας το δεύτερο σημείο καμπής για την Ελλάδα. 

http://www.euro2day.gr/news/market/123/articles/685071/Article.aspx

No comments: