1.3.12

ΕΕΕκ: Κλείνει δύο εργοστάσια

Το κλείσιμο των γραμμών παραγωγής των εργοστασίων της στην Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε η Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της λειτουργίας της. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας θα μεταφέρει τον όγκο παραγωγής των εγκαταστάσεων της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας στις αντίστοιχες παραγωγικές μονάδες που διαθέτει στο Σχηματάρι, τον Βόλο και το Ηράκλειο της Κρήτης.
Στόχος είναι να βελτιώσει την αποδοτικότητά της και παράλληλα να μειώσει το κόστος με δεδομένη και την πτώση των πωλήσεων στην ελληνική αγορά, καθώς στο τέταρτο τρίμηνο του 2011 ο όγκος των πωλήσεων στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 28% και κατά 12% σε ετήσια βάση.
H Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως θα συνεχίσει να λειτουργεί τα κέντρα διανομής και τα γραφεία για τις πωλήσεις και άλλες υπηρεσίες στις εγκαταστάσεις της στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, όπου θα απασχολεί 240 και 160 εργαζομένους αντίστοιχα.
Από τη μεταφορά των γραμμών παραγωγής αναμένεται η αποχώρηση συνολικά 30 εργαζομένων, για τους οποίους εξετάζεται πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.
Στελέχη της εταιρείας σημείωναν, πάντως, ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησης της εταιρείας από την Ελλάδα ή λουκέτου των εργοστασίων της. Η εταιρεία, η οποία είναι από τους μεγαλύτερους εμφιαλωτές προϊόντων της The Coca-Cola Company παγκοσμίως, απασχολεί στην Ελλάδα περίπου 2.300 εργαζομένους. 
 
http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4698235

No comments: