17.3.12

Γ. Παπανδρέου: Το πρόγραμμα λιτότητας έγινε ένα είδος τιμωρίας

Η Ευρώπη δεν έδωσε αρκετό χρόνο στην Αθήνα για να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις ώστε να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους, υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στη διάρκεια συζήτησής του στο Στρασβούργο με τον ευρωβουλευτή των Πρασίνων Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ.
«Είπα στην Ευρώπη: δώστε μας χρόνο για να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις, για να καταπολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, το πελατειακό κράτος», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, επικρίνοντας παράλληλα τις συντηρητικές ηγεσίες της Ε.Ε. ότι απέτυχαν στην πολιτική τους.
«Ναι, είδαμε την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, αλλά επίσης και πολύ πόνο. Θα μπορούσαμε να το έχουμε κάνει με έναν τρόπο που να μην τιμωρεί τους ανθρώπους», σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός. Σημείωσε μάλιστα ότι το πρόγραμμα λιτότητας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα «έχει γίνει ένα είδος τιμωρίας».
Ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν ακόμη πιο επιζήμια για τους Έλληνες απ' ό,τι η παραμονή στο κοινό νόμισμα παρά τις μεγάλες θυσίες. «Οι συντάξεις μας μειώθηκαν κατά 30%, όμως χωρίς το ευρώ  θα είχαν μειωθεί κατά 70%», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2151949

___________________________________________________

o ΓΑΠ δεν είναι οικονομόλογος, λέει όσα του λένε
ο Στίγκλιτζ τι του λέει;

No comments: