9.3.12

Οι εφοριακοί μήνυσαν το Διομ. Σπινέλη

Μήνυση κατά του πρώην γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδη Σπινέλλη και του διευθυντή Σχεδιασμού Ελέγχου του ΣΔΟΕ Νικόλαου Λέκκα κατέθεσε χθες στην Εισαγγελία Αθηνών ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΔΟΥ Χαράλαμπος Νικολακόπουλος.

Η μήνυση, σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΔΟΥ, αφορά συκοφαντικούς ισχυρισμούς που προέβαλλαν σε εκδήλωση με θέμα «Φοροδιαφυγή και Κοινωνική Δικαιοσύνη», για την ύπαρξη «εκτεταμένης διαφθοράς στο φορο-εισπρακτικό μηχανισμό», ώστε να δικαιολογήσουν τα μειωμένα φορολογικά έσοδα του κράτους. Πρόκειται για τη γνωστή εκδήλωση όπου ο κ. Σπινέλλης είχε αναφέρει ότι σε έναν έλεγχο ισχύει συχνά ο κανόνας του 40-40-20. Δηλαδή στην περίπτωση που το πρόστιμο είναι 1.000 ευρώ, τα 400 πηγαίνουν στον ελεγκτή, άλλα 400 ευρώ αφορούν στην έκπτωση που κάνει ο ελεγκτής στην εταιρεία και 200 ευρώ καταλήγουν στο Δημόσιο.
Στην ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΔΟΥ τονίζεται ότι «η περίοδος της σιωπής και της αποδοχής επιθέσεων, για την Ομοσπονδία μας, έχει περάσει οριστικά. Θα αντιδρούμε πλέον με κάθε πρόσφορο τρόπο, για να υπερασπιστούμε την τιμή και την υπόληψη των σκληρά εργαζόμενων εφοριακών».
Ο κ. Σπινέλλης απευθύνθηκε στα social media, ζητώντας από πολίτες να καταθέσουν επώνυμα ή ανώνυμα περιστατικά διαφθοράς που σχετίζονται με το φορο-εισπρακτικό μηχανισμό, προκειμένου, όπως αναφέρει στη σχετική φόρμα του λογαριασμού του στο twitter, να υπερασπιστεί τον εαυτό του στη δικαστική διαδικασία.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=112832268

___________________________________

μπορείτε να στείλετε και στις δικές σας εμπειρίες στον Διομήδη

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dDk5aUtUeFJ2ckxNbWxyS1dZSUhpLWc6MQ

αυτοί που ξέρουν περισσότερα είναι ..λογιστές
αυτοί συνήθως τα δίνουν

No comments: