9.3.12

ΥΠΟΙΚ: Δεν θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τα δάνεια ιδιωτών

Για τα δάνεια που έχουν λάβει ιδιώτες και επιχειρηματίες δεν θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, δήλωσε την Παρασκευή από το βήμα της βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

"Εχουν εκδοθεί διοικητικές πράξεις για τους δημόσιους υπαλλήλους ώστε να μειωθεί στα 3/10 ο μισθός που παρακρατείται από το Παρακαταθηκών για στεγαστικά δάνεια. Το ποσό που κρατείται δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 4/10 του μηνιαίου οικογενειακού εισοδήματος", σημείωσε.

Για τους υπόλοιπους πολίτες ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι σε εβδομαδιαία βάση το υπουργείο συνεργάζεται με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, ώστε να λειτουργεί μηχανισμός διακανονισμού των δανείων και να διευκολύνονται οι πολίτες. Μέχρι σήμερα έχουν ρυθμιστεί 750.000 δάνεια, επανέλαβε: 400.000 καταναλωτικά, 150.000 επιχειρηματικά και 200.000 στεγαστικά.

Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα, υποστήριξε, και προσέθεσε ότι νομοθετική ρύθμιση του θέματος θα δημιουργούσε προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα.

Τόνισε ότι οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να λαμβάνουν για τις στρατηγικές αποφάσεις τους την σύμφωνη γνώμη του ελληνικού Δημοσίου καθώς το κράτος έχει επιβάλει επιτρόπους και έχει τις προνομιούχες μετοχές.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι τα σενάρια που κυκλοφόρησαν ότι δεν θα μετέχουν στο PSI ορισμένα ομόλογα που έχουν εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και εκδόθηκαν για τις ανάγκες ΔΕΚΟ εκπορεύονται από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία «έχουν ονοματεπώνυμο» και κακώς αναπαράγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112832346

________________________________________-

ξεκίνησαν οι προεκλογικές δηλώσεις

No comments: