22.3.12

Προβάδισμα Σαρκοζί στον α΄ γύρο δείχνει δημοσκόπηση μετά τις επιθέσεις

ροβάδισμα του Νικολά Σάρκοζι έναντι του σοσιαλιστή αντιπάλου του Φρανσουά Ολάντ στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα καταγράφει η πρώτη δημοσκόπηση που έγινε μετά τη δολοφονική επίθεση σε εβραϊκό σχολείο στην Τουλούζη.
Μετά την επίθεση, ο Σαρκοζί και ο Ολάντ ανέστειλαν την προεκλογική εκστρατεία τους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας CSA που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα και την Τρίτη, ο Σαρκοζί θα συγκέντρωνε 30% στον πρώτο γύρο και ο Ολάντ 28%, ενώ οι δύο αντίπαλοι ήταν στήθος με στήθος πριν από μία εβδομάδα.
Παρόλο που ο Σαρκοζί προηγείται στον πρώτο γύρο, η δημοσκόπηση έδειξε πως ο Ολάντ εξακολουθεί να προηγείται κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, στο δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί στις 6 Μαΐου.
Ενώ ο Ολάντ είχε ως τώρα σημαντικό προβάδισμα έναντι του Σαρκοζί, η απάντηση του τελευταίου στην επίθεση της Δευτέρας έχει βελτιώσει την εικόνα του, καθώς η προσοχή της κοινής γνώμης επικεντρώνεται στην ασφάλεια.
Η δημοσκόπηση της CSA είναι η πρώτη που δείχνει τον Σαρκοζί να αποκτά προβάδισμα δύο μονάδων έναντι του Ολάντ.
Και άλλες δημοσκοπήσεις τις τελευταίες εβδομάδες είχαν δείξει πως ο Σαρκοζί μειώνει το προβάδισμα του Ολάντ και πως οι προσπάθειές του να εντείνει την προεκλογική εκστρατεία του αποδίδουν καρπούς.
Η δημοσκόπηση της CSA, σε δείγμα 1.000 προσώπων, πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου BFM TV, του ραδιοσταθμού RMC και της εφημερίδας 20 minutes.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2154267

_____________________________________________

δε διαβάζω βουλωμένα γράμματα, είναι πολύ βασικά αυτά
εγχωρίως: "Ευρώπη ή Χάος" vs "Tι Παπάγος τι Πλαστήρας"

υ.γ. εννοείται πως "κλέβουν" στα όρια του στατιστικού λάθους: 1000 άτομα όταν με 1000 βγάζουν ότι βγάζουν στην Ελλάδα των 10εκ έναντι των 40εκ. της Γαλλίας
 

No comments: