20.3.12

Σαρκοζί: Δεν πρέπει να ενδώσουμε στο φόβο

Την προεκλογική του εκστρατεία ανακοίνωσε ότι διακόπτει προσωρινά ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, μετά από την επίθεση στο εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης, ενώ δεσμεύθηκε ότι η πράξη αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη.
Ο κ. Σαρκοζί εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το περιστατικό, ενώ επιβεβαίωσε ότι ο ένοπλος που σκότωσε ένα δάσκαλο και τρία παιδιά στο εβραϊκό σχολείο ευθύνεται και για τις δολοφονίες τριών στρατιωτών, σημειώνοντας ότι κατά τα φαινόμενα υποκινήθηκε από ρατσιστικά κίνητρα.
Παράλληλα ανέφερε ότι διακόπτει «τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη» την προεκλογική εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές και ότι την Τρίτη θα δεχτεί τους εκπροσώπους της εβραϊκής κοινότητας της Γαλλίας.
Την Τετάρτη πρόκειται να γίνουν οι κηδείες των στρατιωτών που δολοφονήθηκαν από τον ίδιο δράστη στην Τουλούζη και το Μοντομπάν.
Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι ζήτησε από το υπουργείο Παιδείας να τηρηθεί την Τρίτη ενός λεπτού σιγή σε όλα τα σχολεία, στη μνήμη των μικρών παιδιών που σκοτώθηκαν ενώ ο υπουργός Εσωτερικών θα παραμείνει στην Τουλούζη για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.
Ανακοίνωσε επίσης ότι τα εβραϊκά και μουσουλμανικά σχολεία της περιοχής θα παρακολουθούνται προσεχτικά, όπως και οι χώροι λατρείας. «Όμως ταυτόχρονα, τα σχολεία μας πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν, οι συμπατριώτες μας που θέλουν να πάνε στη συναγωγή, στο τζαμί, στην εκκλησία, πρέπει να μπορούν να το κάνουν. Δεν πρέπει να ενδώσουμε στο φόβο», πρόσθεσε.
«Η βαρβαρότητα, η κτηνωδία, η ωμότητα, δεν μπορούν να κερδίσουν. Το μίσος δεν μπορεί να επικρατήσει. Η Δημοκρατία είναι πολύ πιο ισχυρή (...). Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να ενωθούμε», κατέληξε.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό πρακτορείο

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2152969

Το ίδιο όπλο σε τρεις φονικές επιθέσεις στη Γαλλία

 Το ίδιο όπλο, διαμετρήματος 11,43 χιλιοστών, χρησιμοποιήθηκε σήμερα στην επίθεση στο εβραϊκό κολέγιο, έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες δύο φονικές επιθέσεις στην Τουλούζ και στο Μοντομπάν.

http://www.newspolis.gr/eidhseis/To-idio-oplo-se-treis-fonikes-epitheseis-sth-Gallia.htm

_______________________________________________

μα ο φόβος βοηθάει εκείνον που κυβερνά...


No comments: