8.3.12

Λουξεμβούργο: Ο Ολάντ να σεβαστεί τις συμφωνίες του Σαρκοζί

Ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Λικ Φρίντεν κάλεσε χθες τον επόμενο Πρόεδρο της Γαλλίας να σεβαστεί το ευρωπαϊκό Σύμφωνο για την επιβολή δημοσιονομικής πειθαρχίας, το οποίο ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ έχει δηλώσει στην διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ότι θα επαναδιαπραγματευτεί.

«Όποιος κι αν αναδειχθεί επικεφαλής του Γαλλικού Κράτους [στις προεδρικές εκλογές], ελπίζω ότι θα σεβαστεί τους κανόνες της κοινής λογικής για να εξασφαλιστεί η σταθερότητα στην ευρωζώνη», δήλωσε ο Φρίντεν, ερωτηθείς για τη θέση του Ολάντ έναντι του συμφώνου της ΕΕ.

«Η Γαλλία είναι ένας μεγάλος οικονομικός παράγοντας στην Ευρώπη και η δημοσιονομική πειθαρχία πρέπει να υπάρξει και στη Γαλλία», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου.

Οι κυβερνήσεις των 25 από τις 27 χώρες της ΕΕ -με την εξαίρεση της Βρετανίας και της Τσεχίας- ενέκριναν το δημοσιονομικό σύμφωνο, το οποίο προβλέπει την θέσπιση του «χρυσού κανόνα» για τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς στα Συντάγματα των κρατών-μελών και αυστηρότερων κανόνων για την επιβολή της δημοσιονομικής πειθαρχίας.
 
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=447384&h1=true
 
______________________________________
 
ΦΟΒΟΣ
δεν ξέρω εάν είναι πράγματι υπαρκτός, όμως ο Ολάντ δείχνει να κερδίζει με κάτω τα χέρια ακολουθώντας τη τακτική Αβραμόπουλου στο δήμο της Αθήνας
 

No comments: