7.3.12

Τράπεζα της Ιταλίας: Οι Ιταλοί πρέπει να δουλέψουν περισσότερο

Οι Ιταλοί πρέπει να δουλέψουν «περισσότερο και για μεγαλύτερο διάστημα», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας, Ignazio Visco, σε συνέδριο για το ρόλο των γυναικών στην ιταλική οικονομία.

Ο Visco, ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής της ιταλικής κεντρικής τράπεζας το περασμένο φθινόπωρο, δήλωσε ότι οι ιταλικές αρχές έχουν πολλή δουλειά προσπαθώντας να διασφαλίσουν την χρηματοπιστωτική σταθερότητα και ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητο συστατικό για αυτή την προσπάθεια.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα μέχρι το 2013, και έχει ζητηθεί από τις ιταλικές τράπεζες να ενισχύσουν το κεφάλαιό τους σε μια στιγμή που οι αγορές είναι ασθενείς. Άλλες μεταρρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων και η πολυαναμενόμενη για την αγορά εργασίας, βρίσκεται επίσης υπό εξέλιξη.

Τέτοιες μεταρρυθμίσεις, αν και δεν είναι καθόλου δημοφιλείς, «είναι αναπόφευκτες και δεν μπορούν να αναβληθούν πια», τόνισε ο Visco.

Το ποσοστό συμμετοχής των Ιταλίδων στην αγορά εργασίας της χώρας, είναι από τα χαμηλότερα μεταξύ των αναπτυγμένων χωρών. Ωστόσο, το ποσοστό για τις γυναίκες ηλικίας κάτω των 45 είναι αντίστοιχο με αυτό της υπόλοιπης Ευρώπης, υποδεικνύοντας ότι η ιταλική αδυναμία σε αυτή την περίπτωση, είναι ζήτημα κληρονομιάς.

© Dow Jones Newswires

No comments: