8.3.12

Τροπολογία για την αύξηση της εγγυοδοσίας του Δημοσίου προς την ΤτΕ

Τροπολογία με την οποία αυξάνεται κατά 50% το συνολικό ποσό της εγγύησης του ελληνικού Δημοσίου προς την Τράπεζα της Ελλάδος, κατατέθηκε απόψε στη Βουλή.
Παράλληλα με άλλη τροπολογία που κατατέθηκε ρυθμίζονται θέματα του ΕΛΓΑ και συγκεκριμένα εξουσιοδοτείται το Διοικητικό του Συμβούλιο να καθορίζει με απόφασή του το ύψος των τελών εκτίμησης ανά καλλιέργεια ή ανά κατηγορία ζωικού κεφαλαίου, τις δαπάνες που καλύπτονται από τα τέλη αυτά και κάθε σχετική αναγκαία λεπτομέρεια.
Η τροπολογία, περιλαμβάνει επίσης, εξαίρεση από την γενική εισφορά υπέρ ΕΛΓΑ, των φυσικών ή νομικών προσώπων που δηλώνουν εισόδημα από εκμετάλλευση πτηνοτροφικών ή χοιροτροφικών επιχειρήσεων, καθώς και εισόδημα από εκμεταλλεύσεις ανθοκομικών και καλλωπιστικών προϊόντων και από εκμετάλλευση φυτωρίων.
Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, «η εξαίρεση των εκμεταλλεύσεων αυτών από την εισφορά, κρίνεται αναγκαία για λόγους δικαιοσύνης, δεδομένου ότι οι εκμεταλλεύσεις αυτές εξαιρούνται από την υποχρεωτική ασφάλιση του ΕΛΓΑ».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2147414








ξεφύγαμε από τις εγγυήσεις προς ΔΕΚΟ, τώρα εγγυήσεις προς την ΤτΕ....
εξαιρετικά... εξαιρετικά...
 

No comments: