11.3.12

Σόιμπλε: αποδείξτε ότι έχετε ικανότητες διαχείρισης - οι θυσίες σας δεν είναι υπερβολικές



Δεν αποκλείει την ιδέα προώθησης ενός σχεδίου «Μάρσαλ», καθώς «το σχέδιο αυτό αποτελεί πρωτίστως καθήκον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», πλην όμως, «η Επιτροπή πρέπει να βεβαιώθεί ότι η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει τα υφιστάμενα κονδύλια με τρόπο, που θα διεγείρουν την ανάπτυξη».

Ερωτηθείς για ένα «Σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα», ο υπουργός έριξε το μπαλάκι στο γήπεδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία «οφείλει να εγγυηθεί ότι η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει τους ήδη διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους για την τόνωση της ανάπτυξης». Ακόμη κι αν η Αθήνα δεν μπορεί να αποκλίνει από τις δεσμεύσεις του δεύτερου πακέτου βοήθειας: «μεταρρυθμίσεις και μείωση του χρέους».
Οι θυσίες, που ζητήθηκαν από τους Έλληνες για να μείνουν στο ευρώ, δεν είναι υπερβολικές σύμφωνα με τον Σόιμπλε, ο οποίος υπογράμμισε ότι «ο κατώτατος μισθός έφθασε στο επίπεδο αυτού των Ισπανών». Υπογράμμισε επίσης ότι οι μεταρρυθμίσεις που ζητήθηκαν από τους Έλληνες είναι δύο φορές λιγότερο σκληρές από αυτές που δέχτηκαν μετά το 1989 οι Εσθονοί, οι Σλοβένοι και οι Σλοβάκοι» για να ενταχθούν στην ΕΕ.

 http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2148919

No comments: