23.3.12

ΔΟΨ: Ούτε ευχολόγια, ούτε χαϊδέματα!

Η ώρα των εκλογών πλησιάζει. Είναι θέμα χρόνου η προκήρυξή τους. Λίγη υπομονή συνέστησε ο κ. Παπαδήμος. Κατά τα φαινόμενα θα διεξαχθούν στις 29 Απριλίου ή το αργότερο στις 6 Μαΐου. Μια Κυριακή πριν, μια Κυριακή μετά, δεν έχει και μεγάλη σημασία.


Εκείνο ωστόσο που δεν έχει κριθεί είναι ο χαρακτήρας και τα θέματα τα οποία θα επικρατήσουν στην σύντομη προεκλογική περίοδο.

Οι ενδείξεις δεν είναι οι καλύτερες. Στις πρώτες διερευνητικές προπαρασκευαστικές μάχες οι πολιτικές δυνάμεις επιλέγουν τις συνήθεις ανούσιες αντιπαραθέσεις και ομιλούν σαν το πρόβλημα της χώρας να έχει λυθεί ή πολύ περισσότερο σαν να μην έχει υπάρξει ποτέ.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, το πλήθος είναι υποψιασμένο. Γνωρίζει το πρόβλημα, το βίωσε και το βιώνει καθημερινά. Δεν αντέχει κούφιες υποσχέσεις και χαϊδέματα.

Ο ελληνικός λαός θέλει να ακούσει απ'όλες τις πλευρές αληθινή περιγραφή και πραγματικές λύσεις. Οσοι νομίζουν ότι μπορούν να εξωραΐσουν ή να παραπλανήσουν πλανώνται πλάνην οικτράν.

Η χώρα παρά τις πολλές θυσίες κινδυνεύει ακόμη. Τίποτε δεν κρίθηκε οριστικά. Και όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν ανέξοδες και εύκολες λύσεις.

Γι' αυτό ας προετοιμάζονται άπαντες να περιγράψουν ολοκληρωμένες κι αληθινές προτάσεις, χωρίς να κρύψουν τις συνέπειες των επιλογών τους.

Αν μη τι άλλο, οφείλουν ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό.
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=449763&h1=true
_____________________________________
μετά από καιρό συμφωνώ με τον ΔΟΨ
το ότι τα γράφει όμως προδίδει ανησυχία γιατί εκείνος ..ξέρει τι έρχεται...
και βέβαια, ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ να τα γράψει όπως είναι ;)

No comments: