24.3.12

Και μία και δύο και τρεις πτωχεύσεις

όπως δείχνει, η Ελλάς γνώρισε τη 1η πρώτη χρεοκοπία του 2012 και πάει καρφί για τη 2η, η οποία δείχνει να απαντά στα αιτήματα πολλών μικρών κομμάτων (ή "κομματιδίων" που περιπαικτικά τα λένε οι κουστουμάτοι λαιμοδετούμενοι άρχοντες της χώρας):
χρεοστάσιο στα ομόλογα ξένου δικαίου!
βέβαια, αν δεν κάνω λάθος, εκεί έχει CAC's και δεν είμαι βέβαιος για τη κατάληξη... 
αλλά φαντάζομαι θα έχουν πάρει τα μέτρα τους... 
δεν ήταν δα και δύσκολο να το προβλέψει κάποιος: εάν η Ελλάς είχε το πάνω χέρι θα τους έβαζε να τα ανταλλάξουν στις ημερομηνίες μαζί με τα του (πρώην) ελληνικού (νυν αγγλικού επι λουξεβουργιανού εδάφους με εντολή εκτέλεσης έλληνα δικαστή) δικαίου
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (όχι δικαιολογία) ΓΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ
και οι χρεοκοπίες δε θα σταματήσουν εδώ...

ύστερα από τη χθεσινή νορμάλ έκθεση του ΔΝΤ για χρέος 150% @ 2020 - "προφήτες" ανώτεροι του Μάτριξ οι ΔουΝουΤιανέζοι, που θα πάει θα πουν όλα τα πιθανά για το 2020 - βλέπουμε πολύ εύγλωττα ότι η Ελλάς θα ζητήσει 3ο πακέτο... και το OSI μοιάζει να έρχεται...

23.3.12

Commerzbank: Η Ελλάδα οδεύει εκτός του ευρώ μέσα στο 2012

Η Ελλάδα δεν θα συνεχίσει να είναι μέλος της Ευρωζώνης εκτιμά ο Jörg Krämer, επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank, της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας. Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Münchner Merkur, ο γερμανός οικονομολόγος εκτιμά ότι ο χρόνος κυλάει εναντίον της παραμονής της στη νομισματική ένωση.
«Πιστεύω ότι για το β’ εξάμηνο του 2012 υπάρχει πιθανότητα άνω του 50% τα απογοητευμένα κράτη της ΕΕ να διακόψουν την οικονομική στήριξη της χώρας με αποτέλεσμα η Ελλάδα να κηρύξει επισήμως στάση πληρωμών και να διολισθήσει σε οικονομικό χάος. Σε μία τέτοια περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση μάλλον θα επιλέξει να επιστρέψει στη δραχμή, μέσω της οποίας θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της και θα εξέλθει σιγά σιγά από τη δίνη», τονίζει.
Οι επιπτώσεις ενός τέτοιου σεναρίου για την υπόλοιπες χώρες δεν θα είναι αυτές που περιγράφουν αγγλοσαξωνικές επενδυτικές τράπεζες, υποστηρίζει. «Οι επενδυτές είναι ρεαλιστές και έχουν προετοιμαστεί σχετικά. Δεν πιστεύω ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα είχε τις ίδιες συνέπειες με την κατάρρευση της Lehman Brothers».
Ερωτηθείς σχετικά με τις πιθανότητες επιβίωσης της Ευρωζώνης, ο Krämer εκφράζει την πεποίθηση ότι η Ευρωζώνη θα επιβιώσει, επειδή πολλά εξαρτώνται από αυτήν. Πολιτικοί και κεντρικοί τραπεζίτες θα κινητοποιήσουν τα πάντα για να διασφαλίσουν τη διατήρησή της.
Ο Krämer επανέρχεται στην πολιτική της ΕΚΤ έναντι των υπερχρεωμένων χωρών και διαπιστώνει ότι «η ΕΚΤ βοηθάει περισσότερο τα κράτη της ευρωπαϊκής περιφέρειας με την τύπωση χρήματος απ’ ό, τι οι υπουργοί Οικονομικών με τα πακέτα διάσωσης». Αυτό είναι κάτι που δεν το έχει συνειδητοποιήσει ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης, συμπληρώνει.
Πηγή:tvxs.gr
http://www.xrimanews.gr/oikonomia/28769-commerzbank-h-ellada-odeyei-ektos-toy-eyrw-mesa-sto-2012

No comments: