7.3.12

ΜΟΗ: Κίνηση καθετοποίησης η απόκτηση των μετοχών της Cyclon


Με στόχο την περαιτέρω καθετοποίηση του ομίλου ώστε να υπάρχουν περαιτέρω συνέργειες στο δίκτυο της λιανικής, πραγματοποιείται η εξαγορά από τη Motor Oil Hellas του 26,711% της εταιρείας Cyclon.

Όπως διευκρινίζεται από πηγές της διοίκησης του ομίλου, η κίνηση αυτή πραγματοποιείται ώστε ο όμιλος της Μότορ Όιλ, ο οποίος ελέγχει δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίας στην ελληνική αγορά την Coral (Shell) και την AVIN, να βρίσκεται πιο κοντά εμπορικά με την εταιρεία και να υπάρχει καλύτερος συντονισμός των δραστηριοτήτων.

Όπως αναφέρεται στο σχόλιο της απόφασης του Δ.Σ. της ΜΟΗ, οι μετοχές που θα αποκτηθούν, ανήκουν στην οικογένεια Βαρδινογιάννη και ειδικότερα στους Νικόλαο Βαρδινογιάννη του Θεόδωρου, ο οποίος είναι μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της ΜΟΗ, τον Ιωάννη Βαρδινογιάννη του Θεόδωρου και την Αναστασία χήρα Θεοδώρου Βαρδινογιάννη.

Ο συνολικός αριθμός των μετοχών που θα αποκτηθούν είναι 7.122.222 και αντιπροσωπεύουν το 26,711% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Η αγορά θα γίνει μέσω προσυμφωνημένης συναλλαγής (block trade) με τίμημα 0,5 ευρώ ανά μετοχή και αφού πρώτα εξουσιοδοτηθεί το Δ.Σ. από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων στις 29 Μαρτίου.

Από τις ανακοινώσεις που έγιναν από τον όμιλο, καθίσταται σαφές ότι δεν πρόκειται για απορρόφηση ή δημόσια πρόταση. Μετά την απόκτηση του ποσοστού 26,71% η Cyclon θα περιλαμβάνεται στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. με τη μέθοδο της Καθαρής Θέσης (Net Equity).

http://www.capital.gr/news.asp?id=1432535

No comments: