5.3.12

DSW προς ομολογιούχους: Μη δεχτείτε τη συμφωνία για το PSI

Ο όμιλος του γερμανικού επενδυτικού λόμπυ DSW πρότεινε σήμερα οι ομολογιούχοι του ιδιωτικού κλάδου να απορρίψουν τη συμφωνία που τους προτείνεται για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων.

Σύμφωνα με το DSW, καθώς η προσφορά ανταλλαγής αφορά στα τρέχοντα ομόλογα για νέα 30ετή, οι ιδιώτες χρέους που ωριμάζει το 2012, θα πρέπει να διαγράψουν σημαντικά περισσότερο ποσοστό από αυτούς με μακροπρόθεσμα χρέος.

«Συμβουλεύουμε ιδιαιτέρως τους επενδυτές των οποίων τα ομόλογά τους λήγουν σύντομα, να απορρίψουν τη συμφωνία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η DSW.

Ως μέρος της δεύτερης συμφωνίας διάσωσης για την Ελλάδα, οι επενδυτές θα πρέπει να δεχθούν ζημιές 53,5% επί της αντικειμενικής αξίας του ομολόγου, και να ανταλλάξουν τότε τα παλιά τους ελληνικά ομόλογα με νέα που έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και χαμηλότερα κουπόνια.

Το DSW δήλωσε ότι η πρόταση θα πρέπει να απευθύνεται μόνο σε επενδυτές οι οποίοι για λόγους ασφαλείας, θέλουν να μειώσουν το ρίσκο και όσων τα ομόλογα δεν ωριμάζουν άμεσα.

Ο οργανισμός αναφέρει ότι το ρίσκο απόρριψης της πρότασης είναι διαχειρίσιμο. Ένα ποσοστό έγκρισης μεταξύ 75%-90% πιθανότατα θα καταστήσει υποχρεωτική την ανταλλαγή.

Οι επενδυτές που θα αποφασίσουν κατά της ανταλλαγής θα αντιμετωπίζονται σαν να έχουν συναινέσει και δεν θα χάσουν τίποτα, αναφέρει το DSW.

Εάν το ποσοστό αποδοχής είναι περίπου στο 90%, η ανταλλαγή θα είναι εθελοντική, επομένως αυτοί που έχουν στην κατοχή τους ομόλογα που λήγουν φέτος και έχουν απορρίψει την πρόταση, θα πληρωθούν στην αντικειμενική αξία του ομολόγου.

Η DSW είναι ένας οργανισμός umbrella για επενδυτικά clubs στη Γερμανία και αριθμεί περίπου 25.000 μέλη.

© Dow Jones Newswires

No comments: