16.3.12

Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με ρόλο στον Λ.Παπαδήμο «βλέπει» ο Economist για την Ελλάδα

Με τίτλο: «Σε σταθερή πορεία, παραδόξως», η βρετανική επιθεώρηση Economist αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, κάνοντας παράλληλα πρόβλεψη για τις κάλπες.

Ο Economist εκτιμά οι πρόωρες εκλογές θα βγάλουν σταθερότητα παρά αναστάτωση, θεωρώντας πολύ πιθανό να σχηματιστεί κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Μεταξύ άλλων γράφει: «Οι κινδυνολόγοι θεωρούν ότι θα ενισχυθoύν τα τρία κόμματα της Αριστεράς ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, αλλά και κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή, η οποία για πρώτη φορά ενδέχεται να μπει στη Βουλή.

» Συνολικά μέχρι και δέκα κόμματα μπορεί να καταφέρουν να μπουν στο Κοινοβούλιο. Πόση αξία θα έχουν όμως;»

Η επιθεώρηση συμπληρώνει ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ παραμένουν μεγάλα κόμματα, η ΝΔ έχει σαφές προβάδισμα, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενδεχομένως να συσπειρώσει και πάλι ένα σημαντικό κομμάτι της βάσης του κόμματος.

«Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η ΝΔ με το μπόνους των 50 εδρών που δίνει ο εκλογικός νόμος, θα σχηματίσει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Ένας τέτοιος συνασπισμός θα είχε ισχυρή πλειοψηφία. Ενδεχομένως αρκετοί νυν υπουργοί να παραμείνουν στη θέση τους.

» Ακόμα και ο κ. Παπαδήμος μπορεί να πειστεί από τον κ. Σαμαρά να παραμείνει, ίσως και ως αντιπρόεδρος. Θα ήταν μια διαβεβαίωση στην Ευρώπη ότι η χώρα εξακολουθεί να βαδίζει στο σωστό δρόμο.»

http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4703121

_____________________________________________

Με τη τελευταία δημοσκόπηση της Public Issue είναι περίπου στους 160 βο(υ)λευτές

No comments: