16.3.12

Ο Σόιμπλε για την ανάληψη της προεδρίας του Eurogroup

Με τη φράση «έχουμε άλλες έγνοιες», ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω τις πληροφορίες ότι θα είναι ο υποψήφιος του Βερολίνου για τη θέση του προέδρου του Εurogroup  .
To θέμα του διαδόχου του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία του Eurogroup δεν επείγει, σημείωσε με τη σειρά του εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών.
Οι εικασίες αυτές είναι μερικές φορές ενδιαφέρουσες για τον Τύπο, δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, αλλά «έχουμε άλλες έγνοιες». «Αν ο κ. Γιούνκερ δεν είναι πλέον διαθέσιμος θα ασχοληθούμε γρήγορα με αυτό το θέμα και αυτό είναι όλο για σήμερα», κατέληξε σε δηλώσεις του ο κ. Σόιμπλε.

«Δεν σχολιάζουμε τις διαδικασίες διορισμών», δήλωσε από την πλευρά του εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών και πρόσθεσε ότι το θέμα δεν επείγει, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα διευθετηθεί ταυτόχρονα με άλλους διορισμούς, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης, τον ερχόμενο Μάιο.
Πάντως, παρ' όλο που ο κ. Γιούνκερ έχει υποστηρίξει πως είναι καλύτερα στο μέλλον ο επικεφαλής του Eurogroup να είναι απαλλαγμένος από κάθε άλλο εθνικό αξίωμα, το Βερολίνο θεωρεί πως είναι καλύτερο να αναλάβει ένας εν ενεργεία υπουργός, υπενθύμισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2151598

No comments: