14.3.12

Τραπεζίτης βγάζει στη φόρα όλα τα άπλυτα της Goldman Sachs και παραιτείται

Talk of the town έχει γίνει από το πρωί για τη Wall Street και το City η ανοικτή επιστολή παραίτησης ενός υψηλόβαθμου στελέχους της Goldman Sachs, η οποία δημοσιεύεται στους New York Times.


Στην επιστολή του, ο Greg Smith, επικεφαλής της μονάδας αμερικανικών εταιρικών ομολόγων της Goldman στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, δηλώνει ότι σήμερα παραιτείται από την τράπεζα, μετά από 12 χρόνια, γιατί «το περιβάλλον τώρα είναι πιο τοξικό και καταστροφικό από ό,τι έχω δει ποτέ». Ο Smith κάνει λόγο κατάπτωση του ηθικού ιστού της τράπεζας και κατηγορεί τον Lloyd Blankfein ότι κατέστρεψε την κουλτούρα που έκανε τη Goldman ηγέτη στον κλάδο της.

Οι αποκαλύψεις του Smith για τον τρόπο με τον οποίο η Goldman επιδιώκει να μεγιστοποιεί τα κέρδη της με κάθε τρόπο, ακόμα και πουλώντας τη «σαβούρα» που θέλει να ξεφορτωθεί στους πελάτες της, αναμένεται να προκαλέσουν σημαντικό πλήγμα στο προφίλ της τράπεζας.

Η επιστολή έχει ήδη κυκλοφορήσει ευρέως στα e-mails των ανθρώπων που δουλεύουν στο finance, ενώ κατάφερε να γίνει worldwide trend και στο Twitter.

Μετά από μια πολύωρη σιωπή, η τράπεζα εξέδωσε, τελικά, μια σύντομη απάντηση:

"Διαφωνούμε με τις απόψεις που εκφράζονται, οι οποίες δεν πιστεύουμε ότι αντανακλούν τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε τη δουλειά μας. Κατά την άποψή μας, θα είμαστε επιτυχημένοι μόνο εάν οι πελάτες μας είναι επιτυχημένοι. Αυτή η θεμελιώδης αλήθεια βρίσκεται στην καρδιά του τρόπου με τον οποίο συμπεριφερόμαστε".

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=13&artid=109620

No comments: