8.3.12

ISDA: Προετοιμάζεται για πιθανή ενεργοποίηση CDS

Για το ενδεχόμενο ενεργοποίησης των CDS στα ελληνικά ομόλογα προετοιμάζεται «αθόρυβα» η ISDA. Χθες το βράδυ (7 Μαρτίου), η Διεθνής Ένωση Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) ανήρτησε στην ιστοσελίδα της μια προκαταρκτική λίστα με τις υποχρεώσεις (σ.σ. ομόλογα) που έχουν εκδοθεί ή έχουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, οι οποίες θα καλυφθούν στην περίπτωση πιστωτικού γεγονότος.

Στην ανακοίνωσή της η ISDA επιμένει πως η δημοσιοποίηση της λίστας αυτής δεν γίνεται προσβλέποντας υποχρεωτικά σε ανακοίνωση πιστωτικού γεγονότος, ωστόσο, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «τα μέλη της ISDA έχουν σημειώσει πως, υπό τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες και λαμβάνοντας υπ’ όψιν την πιθανή χρήση των ρητρών συλλογικής δράσης, είναι συνετό η ISDA να είναι προετοιμασμένη στο ενδεχόμενο που η EMEA Determinations Committee κρίνει ότι επιτελεστηκε πιστωτικό γεγονός».

Στην ανακοίνωσή της η ISDA καλεί επίσης τους κατόχους ομολόγων να υποβάλλουν σχετικά έγγραφα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι στην περίπτωση που ενεργοποιηθούν τα CDS, τότε οι ομολογιούχοι αυτοί θα πληρωθούν εγκαίρως.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/683963/Article.aspx

http://www.euro2day.gr/dm_documents/statement-on-greek-obligations-3-7-2012_FdzKb.pdf

No comments: