11.3.12

Moody's: Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει

O οίκος αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε ότι θεωρεί πως «η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει», διατηρώντας την κατώτατη αξιολόγηση C της κλίμακας που χρησιμοποιεί.
Όπως αναφέρε, θεωρεί πως η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει ως αποτέλεσμα της ανταλλαγής ομολόγων ύψους 177 δισ. ευρώ. Ο οίκος, στην ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι περιμένει τις επόμενες εβδομάδες αντίστοιχες προσφορές για τα ομόλογα σε ξένο δίκαιο, καθώς και για τους κατόχους χρέους κρατικών εταιριών με εγγύηση δημοσίου.
Η Moody’s επισημαίνει ότι το 85,8% των κατόχων ομολόγων χρέους που υπάγεται στο ελληνικό δίκαιο έχουν συμφωνήσει στην ανταλλαγή, με τη μεγαλύτερη πλειονότητα των μετόχων που έχουν απομείνει, να ακολουθούν μετά από την ενεργοποίηση των CACs.
Οι όροι της ανταλλαγής περιλαμβάνουν ζημιά για τους επενδυτές τουλάχιστον 70% στην καθαρή παρούσα αξία του υπάρχοντος χρέους. Σύμφωνα με τους προσδιορισμούς της Moody’s, αυτή η ανταλλαγή είναι «υποχρεωτική» και για αυτό αποτελεί χρεοκοπία.
Η Moody’s είχε υποβαθμίσει την Ελλάδα σε C από Ca στις 2 Μαρτίου μετά την ανακοίνωση των προτάσεων για την ανταλλαγή των ομολόγων.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2148734

________________________________________

O τίτλος περιγράφει με απόλυτη σαφήνεια τη πραγματικότητα
Ακολουθεί - με βεβαιότητα - μια δυνατή εσωτερική πτώχευση, αγνοούμε μόνο την έκτασή της και την στιγμή κατά την οποία θα επιβεβαιωθεί
Εκκρεμούν πάρα πολλά σε σχέση με εταίρους και δανειστές


No comments: