6.3.12

Διαψεύδεται η φημολογία για παράταση της λήξης ενδιαφέροντος για το PSI

Η Ελλάδα δεν σκοπεύει να παρατείνει την προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο PSI, δήλωσε στο Reuters την Τρίτη Έλληνας αξιωματουχος, διαψεύδοντας σχετική φημολογία. «Η προθεσμία λήγει την Πέμπτη» δήλωσε και ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδουλου.

Σύμφωνα με το Reuters, υπήρχε φημολογία ότι η Ελλάδα σκοπεύει να παρατείνει την προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος προκειμένου να επιτύχει μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής.

Κατά ορισμένες πληροφορίες η φημολογούμενη παράταση θα ήταν έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο διαψεύσθηκε. «Διαψεύδουμε τις φήμες για παράταση της προθεσμίας για την ανταλλαγή των ομολόγων» δήλωσε ο αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών στο πρακτορείο, υπογραμμίζοντας ότι η χθεσινή δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου ισχύει απολύτως.

«Επιβεβαιώνω ότι η προσθεσμία λήγει στις 8 Μαρτίου» δήλωσε στο πρακτορείο και ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου.

Εξάλλου, σε δημοσίευμά τους την Τρίτη, οι Financial Times επικαλούνται αξιωματούχο με γνώση της πορείας της διαδικασίας του PSI, σύμφωνα με τον οποίο, η συμμετοχή στην ανταλλαγή των ομολόγων αναμένεται να φθάσει στο 75% έως 80%.

Όπως σημειώνει ο αξιωματούχος, «η ενεργοποίηση της ρήτρας συλλογικής δράσης (CAC's) είναι σχεδόν βέβαιη». Σε αυτήν την περίπτωση η συμμετοχή στο PSI θα φθάσει το 90% έως 95%, προσθέτει ο ίδιος.

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231184917

No comments: