7.3.12

Βολές Ευ. Βενιζέλου κατά διοικήσεων Ταμείων για το PSI

Βολές κατά των διοικήσεων των Ταμείων που αρνούνται να συμμετάσχουν στο PSI -και ιδιαίτερα του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ- εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για υπονόμευση της διαδικασίας για συνδικαλιστικούς και κομματικούς λόγους.

Όταν η διεθνής αγορά βρίσκει δελεαστική την προσφορά, εμείς τι μήνυμα στέλνουμε με αυτή τη στάση, διερωτήθηκε μιλώντας στο ρ/σ Real FM, και προειδοποίησε πως αν δεν γίνει το PSI τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων «θα αξίζουν ένα μηδενικό».

Επαναλαμβάνοντας πως οι όποιες απώλειες θα αναπληρωθούν μέσω μεταφοράς δημόσιας περιουσίας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διερωτήθηκε επίσης -και ειδικά για το ταμείο των δημοσιογράφων (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ)- «πως είναι δυνατόν να παίρνεις αγγελιόσημο και περιουσία του δημοσίου και να υπονομεύεις τη διαδικασία για συνδικαλιστικούς και κομματικούς λόγους». Γιατί να μετέχουν τα Ταμεία άλλων ευρωπαϊκών χωρών, παρατήρησε, και να υπάρχουν αντιρρήσεις από ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία.

Στο ίδιο ύφος, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ακόμη πως δεν μπορεί να είναι ίδια η μεταχείριση Ταμείων όπως το ΙΚΑ και ο ΟΓΑ που στήριξαν αμέσως την εθνική προσπάθεια και ενός ταμείου που κάνει συνδικαλισμό.

Οι διοικήσεις αυτές, συνέχισε, παίρνουν στο λαιμό τους τους ασφαλισμένους τους και τους συνταξιούχους και υπογράμμισε πως «δεν είναι συμπεριφορές εθνικά υπεύθυνες αυτές».

Απαντώντας εξάλλου σε παρατήρηση της γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα ότι τις συνέπειες του PSI «θα τις δούμε σύντομα στις συντάξεις», τόνισε χαρακτηριστικά πως «αν δεν γίνει το PSI, δεν θα δούμε καθόλου τη σύνταξή μας γιατί δεν θα έχουμε να την πληρώσουμε».

Υπενθυμίζεται ότι «όχι» στο κούρεμα των ομολόγων τους έχουν πει το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΚ), το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Αυτοαπασχολούμενων (ΕΤΑΑ - ταμείο επιστημόνων), το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ασφαλιστικών Εταιρειών και το Ταμείο Ασφάλισης Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ).

«Βεβαίως και θα γίνουν εκλογές»

Σε ερώτηση για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών και τα σενάρια περί μετάθεσής τους για μετά το καλοκαίρι, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απάντησε πως δεν έχει ένδειξη για εκλογές το φθινόπωρο και υπενθύμισε πως οι εκλογές έχουν προκύψει από τη διαπραγμάτευση για το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου. Βεβαίως και θα πάμε σε εκλογές για να πάρει την υπόθεση στα χέρια του ο ελληνικός λαός, συμπλήρωσε.

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=3&artid=109097

No comments: