9.3.12

Reuters: Το Eurogroup θα δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση των πόρων


Η Ελλάδα έχει κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα και η Ευρωζώνη μπορεί να προχωρήσει με την εκταμίευση των πόρων για να χρηματοδοτήσει την ανταλλαγή του ελληνικού χρέους, αναμένεται να δηλώσει ο πρόεδρος του Eurogroup σήμερα όπως μεταδίδει τα ο Reuters επικαλούμενο προσχέδιο των αποφάσεων για την Ελλάδα.

"Καλωσορίζω τη σημαντική πρόοδο που έχει συντελεστεί στην προετοιμασία του δεύτερου προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας", θα αναφέρει ο πρόεδρος του Eurogroup, Jean-Claude Juncker στην ανακοίνωση που θα δοθεί στη δημοσιότητα σύμφωνα με το πρακτορείο.

"Χαιρετίζω ιδιαίτερα την λεπτομερή αξιολόγηση της τρόικας που καταλήγει ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες με ικανοποιητικό τρόπο" θα δηλώνει.

"Προσβλέπω σε μια σημαντική συνεισφορά από το ΔΝΤ για τη χρηματοδότηση του νέου ελληνικού προγράμματος", αναφέρει ο επικεφαλής του Eurogroup.

Θα αναφέρει επίσης ότι "η εκταμίευση της συμβολής της Ευρωζώνης για το PSI με τη μορφή των ομολόγων του EFSF για τη διευθέτηση των ελληνικών ομολόγων που υπάγονται στο ελληνικό δίκαιο καθώς και οι δεδουλευμένοι τόκοι στα ομόλογα που ανταλλάσσονται μπορούν να προχωρήσουν όπως έχει σχεδιαστεί".

"Θεωρώ ότι οι αναγκαίες προϋποθέσεις έχουν εκπληρωθεί για να ξεκινήσουν οι σχετικές εθνικές διαδικασίες που χρειάζονται για την τελική έγκριση της συμβολής της Ευρωζώνης στη χρηματοδότηση του δεύτερου προγράμματος προσαρμογής".

http://www.capital.gr/news.asp?id=1435713

No comments: