14.3.12

S&P: Η Ελλάδα δεν θα φύγει από το ευρώ

Η Ελλάδα δεν θα φύγει από το ευρώ, δήλωσε την Τετάρτη ο John Chambers της S&P, τονίζοντας ωστόσο ότι η χώρα πρέπει να διανύσει μια μακρά και επίπονη πορεία.

"Θα είναι μια μακρά και σκληρή πορεία για την Ελλάδα, ίσως μια δεκαετία. Δεν πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ" δήλωσε σύμφωνα με το Bloomberg το υψηλόβαθμο στέλεχος της S&P.

Ο κ. Chambers υπογράμμισε ότι αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, "οποιαδήποτε οντότητα του ιδιωτικού τομέα που δεν έχει χρεοκοπήσει ακόμα, στο τέλος θα χρεοκοπήσει, γιατί το χρέος της θα αποτιμάται σε ευρώ και τα έσοδα θα αποτιμούνται σε νέα δραχμή".

"Ακόμα και αυτό θα μπορούσε να γίνει ανεκτό αν πίστευε κανείς ότι η υποτίμηση θα δημιουργούσε οφέλη για την ανταγωνιστικότητα. Αλλά αν πάρουμε σαν οδηγό την ιστορία, τα κέρδη από την ανταγωνιστικότητα δεν διατηρούνται για πολύ, γιατί εξανεμίζονται από τον πληθωρισμό" πρόσθεσε ο κ. Chambers.

"Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν κάποιοι ορθολογικοί πολιτικοί παράγοντες που θα επιλέξουν να φύγουν από την ευρωζώνη. Δεν μπορούν να εκδιωχθούν. Αλλά όλα τα στοιχήματα ακυρώνονται αν υπάρξει μια μακρά περίοδος κοινωνικής αναταραχής. Αυτό όμως δεν είναι το βασικό μας σενάριο" σημείωσε.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/685458/Article.aspx

No comments: