3.12.12

το συντομότερο Eurogroup των τελευταίων ετών

Ενημερωθήκαμε για την πρόταση επαναγοράς χρέους της Ελλάδας δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζ. Κ. Γιούνκερ μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, χωρίς να παραθέσει περισσότερες λεπτομέρειες για το ζήτημα.

Ωστόσο απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα λάβει στις 13 Δεκεμβρίου την επόμενη δόση.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα των ισπανικών τραπεζών δήλωσε ότι η εκταμίευση των 39,5 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίησή τους θα πραγματοποιηθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Ανέφερε ακόμη ότι η Πορτογαλία θα λάβει τον Ιανουάριο την επόμενη δόση των 2,5 δισ. ευρώ, δηλώνοντας ότι το πρόγραμμα της χώρας βρίκσεται σε καλό δρόμο.

Ο κ. Γιούνκερ αποκαλυψε ακόμη πως θα αποχωρήσει απο την προεδρία του Eurogroup στα τέλη του 2012 ή τις αρχές του 2013.

Σε ό,τι αφορά την Κύπρο καλοσώρισε τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυπριακή κυβέρνηση και κάλεσε όλες τις πλευρές να καταλήξουν σε μια συμφωνία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση εκτίμησε πως ούτε η Πορτογαλία ούτε η Ιρλανδία θα τύχουν της ίδιας μεταχείρισης όπως η Ελλάδα, αναφορικά με τα δάνεια.

Από την πλευρά του ο κ. Ρεν ανέφερε ότι δεν επιθυμεί να κάνει κάποιο σχόλιο για το ελληνικό πρόγραμμα, ενώ παρατήρησε πως ήταν ένα από τα συντομότερα Eurogroup.

Ο επικεφαλής του ESM, Κ. Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι η Moody΄s δεν έλαβε υπόψη επαρκώς την κεφαλαιακή δύναμη του μηχανισμού.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/743168/Article.aspx

No comments: