6.1.13

Στουρνάρας: Είμαστε στο σωστό δρόμο, από το δεύτερο εξάμηνο του 2013 θα δούμε τις πρώτες ενδείξεις ανάκαμψης

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση στέλνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος με δήλωσή του ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για δημοσιονομική χαλάρωση το 2013, εάν η χώρα θέλει να διατηρήσει την αξιοπιστία των εταίρων της, που -όπως υπογραμμίζει- τόσο δύσκολα κέρδισε.

«Το 2013 θα είναι ακόμη μία δύσκολη χρονιά, καθώς πρέπει να υλοποιήσουμε μέτρα ύψους 9,2 δισ. ευρώ. Όμως είμαστε στο σωστό δρόμο. Η Ελλάδα έχει κερδίσει πολύ δύσκολα την εμπιστοσύνη των εταίρων της. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω» τονίζει σε δήλωσή του στο Mega, επισημαίνοντας ότι «το 2013 είναι η χρονιά εμπέδωσης της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας μας» και πως «από το δεύτερο εξάμηνο του 2013 θα δούμε τις πρώτες ενδείξεις ανάκαμψης».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, τα πρώτα θετικά μηνύματα από την εκτέλεση του προϋπολογισμού φάνηκαν τους τελευταίους μήνες του 2012, γεγονός που επιτρέπει στο οικονομικό επιτελείο να εκτιμά ότι το πρωτογενές έλλειμμα θα κλείσει τελικά χαμηλότερα από τον στόχο του 1,5% του ΑΕΠ, στο 1,2-1,3%.

Ο Γιάννης Στουρνάρας εμφανίζεται αισιόδοξος και για την εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού, δηλώνοντας ότι εφόσον υπερκαλυφθούν οι στόχοι, τότε θα υπάρξει δυνατότητα για λελογισμένες παροχές το 2014.
«Το 2014, εάν πάμε καλύτερα από τους στόχους του 2013 -πράγμα που είναι πολύ πιθανό- θα έχουμε τη δυνατότητα να διαθέσουμε το 70% της υπέρβασης για κοινωνικές παροχές, όμως στοχευμένες και σε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη» λέει χαρακτηριστικά.

http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4779762

No comments: